Teleferik Haziranda Açılıyor

Bursa’nın sembolu olarak 46 yıldır faaliyet gösteren teleferikte, çelik halat siparişinin verilmesinin ardından bakım çalışmaları hızlandı. Mart ayında ulaşıma kapatılan teleferiğin haziran başında yeniden hizmete sokulacağı bildirildi.
Bakım eksiği sebebiyle mart başında kapatılan teleferiğin 1 milyon liralık halat siparişi seçimler sebebiyle zamanında verilemedi. Nisan başında yeni Başkan Recep Altepe’nin talimatı ile gerekli malzemelerin alınmasının ardından tel değişimlerinin mayıs ayı sonuna kadar tamamlanılacağı bildirildi. Bursa’ya gelen turistleri ve çadırlarda kalan vatandaşları Uludağ’a ulaştıran teleferiğin tamamen kapatılmadığı yaz mevsiminde hizmetlerini sürdüreceği belirtildi.
Her yıl yaz ve kış öncesi 2 defa bakımdan geçirilen teleferiğin bu yılki yaz bakımında, tüm elektrik ve elektromekanik sistemleri kontrol edilecek. Teleferiğin Teferrüç ve Kadıyayla hattındaki çelik çeki hatları değiştirilecek. Toplam 5 bin 300 metrelik çelik halat siparişi verildi. 1963 yılından bu yana Uludağ’a alternatif ulaşım sağlayan 2 bin 285 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun hava hattı olma özelliğini taşıyan teleferik, halat değişimi ve periyodik bakımının ardından haziran ayı başında yeniden sefere başlayacak.
Sarıalan ve Çobankaya bölgesine çadır kuran vatandaşların da ulaşımını sağlayan teleferiğin, yeni tesislerin inşaası için kapatıldığı dedikoduları da ortadan kalktı. Çobankaya’da kamp yapan vatandaşlar, makine mühendisi olan yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den, 2 yıldır kapalı tutulan Sarıalan-Çobankaya arasındaki telesiyej hattını da bakımdan geçirterek açmasını istiyor.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*