Ücretsiz Kayak Derslerine Rağbet

Sosyal aktivitelerin kıt olduğu Doğu Anadolu’da kış sporları her geçen gün gelişirken, Bitlis’in Ahlat ilçesinde ise isteyenlere ücretsiz kayak dersleri veriliyor.
Ahlat Kış Sporları ve Su Sporları Derneği Başkanı Deniz Balaman, özellikle kış aylarında sosyal aktivitelerin durma noktasına geldiğini belirterek, kayak sporunun ise yöre insanı için büyük şans olduğunu söyledi. İlçede 7 den 70 ‘e kayma arzusunun yeşerdiğini, bununda sevindirici olduğunu belirten Başkan Balaman “Dernek olarak kayak sporunu sevdirmek amacıyla, isteyen herkese ücretsiz kayak dersi vermeye başladık. Amacımız hem kayak sporunu sevdirmek, hem de kayak milli takımına sporcu yetiştirmek. Bubağlamda yöremiz insanın kayak sporunu sevdirmek, gençlerimize sosyal ve sportif etkinlik alanı yaratmak, çocuklarımıza kayak milli takımına girmesi için biz basamak olmak en büyük arzumuzdur. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek. Kayak severler öğrenene kadar bu desteğimizi esirgemeyeceğiz. Ve kesinlikle bu hizmetimiz karşılığında ücret talep edilmeyecek. Kayağa gösterilen ilgi memnuniyet verici olarak görüyorum. Kısacası kayması sizden öğretmesi bizden diyorum” dedi.
Kayak severler ise bedava kaymayı öğrenmenin sevindirici olduğunu, bu tür faaliyetlerin kayak sorunun yörede hızla yayılmasına vesile olacağını ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*