Uludağdaki Keşmekeş Sona Eriyor

Uludağ ile ilgili hazırlanan imar planının Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylandığını belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput, Harput “Uludağ’daki otellere mayıs ayına kadar süre tanınacak. Uludağ ile ilgili özel bir kanun hazırlanıyor. Uludağ’daki keşmekeş ve çok başlılığa sona erecek” dedi.
Vali Şahabettin Harput, Uludağ ile ilgili hazırlanan projenin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi. 2011’in Mayıs ayından itibaren yeni hazırlanan planın kademe kademe hayata geçeceğini ifade eden Harput, “Uludağ’da yetki Büyükşehir Belediyesi’ne verilmişti. Şu anki mutabakat bu istikamette. Kanuni düzenlemeler kesinleştiğinde Uludağ ile alakalı pek çok sıkıntı sona erecek. Uzun süredir hazırlığı devam eden 1/1000, 1/5000’lik imar planlarını Bayındırlık ve İskan Bakanlığı onayladı. Bu planlar Uludağ’ın hem görünüm, hem de kullanımı ile alakalı son şeklini öngörüyor” diye konuştu.
Uludağ’ın birçok meselesinin birer birer halledileceğini kaydeden Harput, “Uludağ’da bugüne kadar en büyük problem otopark meselesiydi. Nereye yapılacağı bilinmediği için şimdiye kadar adım atılmadı. Yeri şimdi belli oldu. Otopark, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda ya Büyükşehir Belediyesi ya da yap işlet devret modeliyle inşa edilecek. Uludağ’da sosyal tesis imkanı da yoktu. Ticari alışveriş merkezleri ve WC’ler bulunmuyordu. Spor merkezleri yoktu. İmar planında olmadığı için yoktu. Şimdi imar planlarında bunların hepsi netleşti ve kesinleşti. Çevre ve Orman Bakanlığı bunları ya belediyeye ya da isteyen firmalara yap işlet devret modeliyle verebilecek. Böylece Uludağ’daKİ pek çok mesele halledilecek. Bir de Uludağ’da imar noktasında kayak faaliyetlerini engelleyen ve ruhsat sıkıntısı olan bazı bölgelerdeki tesislerin ve özellikle kamu tesislerinin kaldırılması öngörülüyor. Bunların da belli bir zaman periyodu içinde kaldırılarak Uludağ’ın hem görünüm, hem de kullanım olarak istenilen hala gelmesini hedefleyen bir plan var. Bu plan resmen geçtiğimiz günlerde onaylandı. Önümüzdeki günlerde yeni adımlar atılacak” şeklinde konuştu.
“YÖNETİM KARGAŞASI SONA ERİYOR”
Uludağ’ın genel yönetimi ile alakalı özel bir düzenlemenin gündemlerinde olduğunu ifade eden Harput, ”Uludağ’ın özel çevre koruma bölgesi hususu mutabakat halinde duruyor. Bunun için de özel kanun gerekiyor. Bu yasayla alakalı çalışmalar başladı. Uludağ’ın nihai yönetiminin de belediyeye verilmesi konusunda bir konsensüs oluştu. O da olursa, Uludağ ile alakalı umarım bu çok başlılık ve keşmekeş ortadan kalkacak” diyerek, Uludağ’daki yetki karmaşasının sona ereceğini söyledi.
Ruhsatsız otellere mayıs ayına kadar mühlet verildiğini belirten Harput, “Ruhsata uygun olmayan otellerin mayıs ayı sonuna kadar çalışmalarına müsaade edilecek. Sezon sonundan itibaren hazırlanan imar planının faaliyete geçirilmesine başlayacağız. Başta otopark olmak üzere spor salonu, yazlık ve kışlık spor kampları, sosyal tesisler gibi birçok projeyi önümüzdeki sezon devreye sokmaya çalışacağız” diyerek, yapılacak işleri anlattı.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*