Erzurum New York Timesın Listesinde

Son günlerde Universiade 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile dikkatleri üzerine toplayan Erzurum, New York Times gazetesinde dünyaca ünlü kayak merkezleri ile birlikte değerlendirildi.
Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Amerika’nın önemli gazetelerinden biri olan New York Times’ın, Erzurum’u, görülmesi gereken 41 kış turizmi arasında gösterdiğini söyledi. New York Times, geçtiğimiz günlerde dünyadaki okurlarına yönelik yaptığı ankette de 2010 yılında en çok görülmek istenen yerin İstanbul olduğunu açıklayan gazetede, Japonya’daki Niseko, Avusturalya’daki Melbourne, İngiltere’deki Manchester ve Estonya’daki Talin gibi dünyaca ünlü merkezlerle birlikte Erzurum’da yer aldı.

Öztürk, Amerika’nın önemli gazetelerinden biri olan New York Times, Erzurum yaptığı değerlendirmeyi şöyle ifade etti:
“Türkiye, insanların kış sporları için ilk aklına gelen bir yer değil, fakat Türkiye üzerine karların bulunduğu birçok yüksek dağa sahip. Erzurum, 785 bin nüfuslu bir Anadolu kenti olarak Universiade 2011 Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapıyor. Şehirden 2,5 kilometre uzaklıkta olan Palandöken özellikle son yıllarda İranlı kayakçılar için son derece cazip bir mekan haline geldi. Bu sene merkeze iki tane daha telesiyej ilave edildi. Bu kış yeni açılan, Erzurum’a 17 Km uzaklıktaki Konaklı Ski Resort, 6 telesiyej ve 3 bin metrelik kayak pistiyle önemli bir kayak merkezi oldu. Önümüzdeki yıl yeni bir beş yıldızlı otel daha yapılacak.”

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*