Ilgazda 1 km 600 m Uzunluğundaki Telesiyej Hizmete Girdi

Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde hizmete giren ilk telesiyejin açılışını Vali Vahdettin Özcan gerçekleştirdi.
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, sezonla birlikte telesiyejin hizmete sunulmasından mutlu olduklarını söyleyerek, ”Bundan sonra Ilgaz kış turizminde hak ettiği yere daha hızlı bir şekilde ulaşacaktır. Bu güzelliği görmek ve yaşamak için turizmciler daha hevesli olacaklardır” dedi.
Yıldıztepe’nin 12 ay boyunca hizmet verebilmesinin planlandığına vurgu yapan Vali Özcan, ”İki futbol sahasının yapımına başladık. 2012 yılı içinde hizmet verecek şekilde 752 metre uzunluğunda bir teleksi yapılacaktır. Bölgenin altyapı çalışmalarının hızla tamamlanması için ne gerekiyorsa yapılacaktır” diye konuştu.
Teknik aksaklıklar nedeniyle tamamlanması uzayan telesiyejin önemli bir eksikliği ortadan kaldırdığını ifade eden Özcan, ”Bu telesiyejle Yıldıztepe hayali gerçek oldu” ifadelerini kullandı.
1.6 kilometre uzunluğunda olan telesiyejle saatte bin 200 kişi taşınabilecek. Yıldıztepe telesiyeji Ilgaz Dağı’nda bulunan en uzun telesiyej olma özelliğine de sahip.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*