New York Timestan Erzuruma Olumlu Tepki

ABD’nin önemli gazetelerinden New York Times’in seyahat sayfasında 2011’de gidilmesi gereken 41 yer arasında Erzurum’a da yer vermesi, turizmciler ile sivil toplum kuruluşlarını sevindirdi. Dedeman Palandöken Genel Müdürü Nuri Avşarer yatırımcıya destek verilmesi halinde turist sayısının artacağını belirtti. Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Başkanı Erdal Güzel, Kış Oyunları’nın meyvelerinin şimdiden alınmaya başlanmasının gelecek adına ümit verici olduğu söyledi.
New York Times’ın seyahat sayfasında her yıl olduğu gibi bu yıl da gidilmesi gereken gözde tatil noktalarının bir listesi yayımlandı. 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na 27 Ocak’ta ev sahipliği yapmaya hazırlanan ve New York Times’in listesine 18’inci sıradan giren Erzurum’la ilgili olarak, “Türkiye’de kayak yapmaya ne dersiniz? Anadolu’da bir kış sporları başkenti doğuyor” başlıklı bölümde, “Türkiye kayak denince ilk akla gelen yer olmayabilir ancak ülkede büyük, karlı dağlar var. Bu gün hükümet Doğu Anadolu’da bulunan 758 bin nüfuslu Erzurum’u bu ay yapılacak 2011 Üniversite Kış Oyunları için bir kış sporları başkenti haline getirmeye çalışıyor” ifadelerine yer verildi. Erzurum’un Kanada’nın British Columbia eyaletindeki Whistler kayak merkezinin yanı sıra Şili’den Santiago, İzlanda, Kuzey Irak, Gürcistan, Antwerp ve Melbourne gibi dünyanın dört bir köşesinden her zevke hitap edecek ülke, bölge ve şehir arasında gösterilmesi turizmciler ve sivil toplum kuruluşlarınca olumlu bulundu.
ERZURUM’UN ÖNÜ AÇIK
New York Times tarafından okurlara tavsiye edilen yerler arasında Erzurum’un da bulunmasının 2011 Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan kent için beklenen bir netice olduğunu belirten Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Başkanı Erdal Güzel,
oyunlar başlamadan semerelerinin alınmaya başlandığını söyledi.
New York Times’in’in Erzurum’un ismine yer vermesinin kentin geleceği için son derece önemli bir tanıtım olduğunu kaydeden Güzel, “Erzurum gemisi, artık yelkenlerini şişirmiş, engin ufuklara doğru yol almaktadır. Kent, gelecek 10 yıl içerisinde kış turizmi konusunda dünyanın sayılı merkezleri arasında olacaktır. Ama şehir olarak bu sinerjiyi canlı tutmak ve daha ileriye taşımak gerekiyor. Bunun için turizm bilincinin daha yaygın hale gelmesini arzu etmekteyiz. Kış turizminin yanı sıra alternatif turizm olanaklarını da sunabilirsek, Erzurum dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri haline dönüşebilir. Önceden ‘Erzurum neden Davos olmasın’ diyorduk. Artık Davos’un da ilerisinde hedefler belirlemek zorundayız. Şehir olarak bütün turizm potansiyellerine sahip çıkabilir, 2011 Kış Oyunları’nın verdiği enerjiyle diğer zenginlikleri ön plana çıkarabilirsek, Erzurum’un önü açık olur” diye konuştu.
YATAK KAPASİTESİNİN ARTMASI TURİST ORANINI YÜKSELTİR
Dedeman Palandöken Genel Müdürü Nuri Avşarer, 2011 Kış Oyunları için yapılan tesislerin kayak merkezi konumundaki Erzurum’u kış sporları merkezine dönüştürdüğünü dile getirdi.
Tarihi ve kültürel zenginliğin yanı sıra Cumhuriyet tarihinde önemli bir konuma sahip Erzurum’un yaz ve kış turizminde ciddi bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Avşarer, ”Yatırımcıya gereken destek verilirse, artan tesis ve yatak kapasitesi sayısı, turist oranını da artırır. Bunun için devletin yatırım yapılması noktasında ön ayak olması lazım. Yatırımcı geldikten sonra ona yardımcı olmak, satış politikasını da doğru yapmak lazım. Bu da doğru bir tanıtım politikasıyla olur. Bunun için Türkiye Tanıtım Fonu’ndan ciddi bir kaynak lazım. Çünkü Erzurum bundan sonra kayak merkezi olarak değil kış sporları merkezi olarak anılacak. Buna göre planlamalar yapılması lazım. Şehrin kalitesinin yükselmesi, şehirde turistin gidip eğlenebileceği mekanlar yapılması, turistin kentin kültürünü yakından tanıması için ortamlar oluşturulması gerekiyor. Bunun yanı sıra Ani harabeleri, Erzincan ve Çoruh’taki rafting bağlantıları kurulabilmesi halinde Erzurum, yaz turizminde de önemli bir paya sahip olur” diye konuştu.
Palandöken Dağı’ndaki iki otelde kapasite artırımı yapmayı düşündüklerini anımsatan Avşarer, ancak Yönetim Kurulu’nun karar alması durumunda yatırım yapılabileceğini söyledi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*