Trabzon Uzungöl’e Türkiyenin en uzun teleferiği yapılacak

Trabzon Uzungöl’e Türkiyenin en uzun teleferiği yapılacak :Uzungöl’e, 14 kilometre uzunluğunda, saatte 700 kişiyi taşıyabilecek kapasitede teleferik yapılacak.
Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı, yörenin en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl’e, 14 kilometre uzunluğunda, saatte 700 kişiyi taşıyabilecek kapasitede teleferik yapılacak.

Uzungöl Belde Belediye Başkanı Abdullah Aygün, yaptığı açıklamada, Uzungöl’ün, yöredeki turizm hareketinde ayrı bir öneme sahip olduğunu, beldenin eksikliklerinin tamamlanması konusunda bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi.

Kış aylarında yerli ve yabancı turist sayısının düştüğünü ifade eden Aygün, ”Çoğu insan Uzungöl’ün kış aylarında kapalı kaldığı yönünde bir fikre sahip. Oysaki biz Uzungöl’ün yazın olduğu gibi kışın da faal olması amacıyla farkındalık yaratmak ve bir neden oluşturmak istedik. Teleferik projemizde bunlardan en önemlisi.” dedi.

Bu amaçla Uzungöl ile Garester Yaylası arasında teleferik kurmayı planladıklarını, uzun uğraşlar sonucunda bu projeyi hayata geçirme aşamasına geldiklerini anlatan Aygün, şöyle devam etti: ”20 Ağustos 2011 tarihinde temelini atacağımız teleferiğimizi 1.5 yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Projenin toplam maliyeti 12 milyon euro. İkili kabinden oluşacak ve saatte 700 kişiyi taşıyacak teleferik, 14 kilometrelik mesafeyi 4 dakika 13 saniyede kat edebilecek. Beldemizin benzersiz doğasını teleferikten çok daya iyi şekilde görecek kişiler, eminim Uzungöl’e bir kez daha hayran kalacaktır.”

“YILDA 1 MİLYON TURİST HEDEFLENİYOR”

Projenin tamamlanmasıyla yılda 1 milyon yerli ve yabancı turistin Uzungöl’ü ziyaret edeceğini tahmin ettiklerini dile getiren Aygün, ”Bu proje bize çağ atlatacak. Turistlerin teleferikle Uzungöl’den Garester Yaylası’na taşınmasının ayrı bir önemi var. Çünkü bu yayla çok farklı, insanı cezbedici bir güzelliğe sahip.” diye konuştu.

Fransa’dan gelen uzman bir ekibin Garestar Yaylası zemininde incelemede bulunduğunu bildiren Aygün, şunları kaydetti: ”Garester Yaylası’nda turizmi geliştirmek için ikinci bir proje yaptık. Bu nedenle iki hafta önce Fransa’dan gelen uzman bir ekip çalışmalarda bulundu. Sonuç olarak burada bir iki düzenleme ile sportif anlamda uluslararası organizasyonların yapılabileceğini öğrendik.

Son yıllarda yörede revaçta olan heliski turizmi içinde Garester Yaylası avantajlı konumda bulunuyor. Bunların hayata geçmesiyle birlikte müşteri profilinde de değişiklik bekliyoruz. Aygün ayrıca bir süre önce Uzungöl’ün çevresine yapılan ve kamuoyunda tepkilere de neden olan istinat duvarının yıkıldığını ve ardından bir dizi çalışma başlattıklarını belirtti.

Gölün kıyısında yürütülen ağaçlandırma çalışmasının Uzungöl’e ayrı bir güzellik kattığını da vurgulayan Aygün, ”Böylece yıkılan duvarın olduğu bölümü kamufle ettik, hem de oturma gruplarıyla donattığımız bu bölümü adeta bir park gibi kullanıma açtık. İlerleyen günlerde bu tahribat daha da düzeltilecek.” diye konuştu.