Abalı Kayak Merkezi Zirvesine Kafeterya

Van’ın Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Abalı Kayak Merkezi’nin 2. etabının yapılması ile birlikte zirveye çıkan vatandaşlar için bir kafeterya yaptırdıklarını söyledi.
Abalı Kayak Merkezi’ne yapılan saldırının ardından tesis ile ilgili devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Kaymakamı Yusuf Güni, hedeflerinin Van’da da başarılı sporcular yetiştirmek olduğunu kaydetti. İki yıl boyunca güzel çalışmaların yapıldığını anlatan Güni, “Bölgede turizmin gelişmesi, bölge insanımızın kayak sporu ile tanışması, tekvandoda dünya ikincileri çıkarttığımız bir dalda kayakta da Van’ın ismini ön plana çıkartıp, Van’dan neden olimpiyat şampiyonu, dünya şampiyonu çıkmasın onun mücadelesini veriyoruz. Tesisimizin yeni sezona yetiştirilmesi için gerekli girişimler yapılacak. Tesisin 2. etabının zirvesine bir kafeterya yaptırıyoruz. Hemen hemen bitme aşamasına gelmiş durumdadır. Burada kayak yapan vatandaşlarımız zirveye çıktıklarında Van Gölü’ne nazır kayak yaparken çayını da yudumlasınlar istedik” dedi.
Kayak tesisine harcanan meblağla da ilgili bilgiler aktaran Yusuf Güni, “2003 yılında yapımına başlanan kayak evi 138 bin 847 TL’ye mal olmuştu. Taşınmaz yüzölçümü ise 130 bin metrekaredir. Tesis 2007 yılında Gevaş Kaymakamlığımıza devredilmişti. Ardından 1. etap teleski tesisi ve kafeterya binası ise 1 milyon 430 bin TL harcanarak 2009 yılında yapımına başlandı. Bin 50 metre uzunlukta olan pistin kapasitesi ise saatte 800 kişiydi. 2010 yılında ise hizmete girdi. 2. etap telesiyej tesisi için ise başlatılan çalışmalarda 3 milyon 786 bin 380 TL ödenek verildi. Bunun pist uzunluğu ise bin 310 metredir. Kapasitesi ise saatte bin 200 kişiydi. Tüm bu yatırımlara karşın bizde tesisimizin gelişmesi, insanların buraya olan ilgisini arttırmak için farklı çalışmalar yapmayı sürdürüyoruz. Örneğin en son zirveye yaptırdığımız kafeterya buraya yapılan saldırının ardından eksikliklerin tamamlanması ile umarım tesisimiz tekrar vatandaşlarımızın hizmetine girecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*