Ağrı dağı,oteller ve teleferik inşası ile turizm cenneti olacak

Ağrı Dağı nın turizme açılması için yıllar sonra ilk defa ciddi adımlar atılıyor. Iğdır Valiliği, Ağrı Dağı ‘nı, turistik tesisler ve teleferik yapıp Nuh’un Gemisi’ne benzer konaklama tesisleri kurarak, Türkiye’nin bir numaralı turizm merkezi haline getirecek.

Iğdır Valisi Mustafa Tamer beraberinde, Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ümit Dündar, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, Karakoyunlu Belediye Başkanı Ramazan Hoşhaber, bazı bucak Belediye Başkanları, Sivil toplm kuruluşları temsilcileri, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca, Turizm Müşaviri İsmet Ülker, Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden Hüseyin Oktar ile birlikte dün Doğubeyazıt İlçesi’nin Cevro Köyü’nden Ağrı Dağı Korhan Yaylası’na gitti.

Yaklaşık 3 bin 500 metre yükseklikteki eski yerleşim birimi olan Korhan Yaylası’nda kamp kuran Vali ve beraberindeki heyet burada incelemeler yaptı. Yayla’da basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Mustafa Tamer, “Hayata geçirmeyi düşündüğümüz en önemli projelerden birisi de Ağrı Dağı’nı turizme kazandırmaktı. Bu amaçla ‘Iğdır Güç Birliği Anonim Şirketi’ adında bir şirket kurduk. Bütün sivil toplum örgütlerini bu şirkete ortak edeceğiz. İlk olarak burada Korhan Bölgesi’nde oteller zinciri, teleferik sistemi ve üst tarafta da Nuhun Gemisi’ni andıran maket gemi restorant yapmayı planlıyoruz. Kurduğumuz şirkete maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızı da ortak etmeyi istiyoruz. Bizim kurduğumuz şirkete ortak olanlar olsun, olmayanlar da bize destek versin, eleştirmesin” diye belirtti.

Vali Mustafa Tamer’den sonra söz alan Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras da yaptığı konuşmasında şöyle dedi “Sayın Valimiz, Ağrı Dağı’nın turizme açılması için start verdi. Bundan geri dönülmez, artık ileriye gitmek için çalışmalar yapmalıyız. Bize destek olan herkese kapımız açık. Ama destek olmayanlar da köstek olmasın, yani gazel döşemesin. Hep birlikte sınıf, ırk etnik köken demeden Iğdırlı olarak bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. Bugün burada oluşan manzara çok güzel, bunu devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Dağcılık Fedarasyonu Başkanı Alaaddin Karaca da yaptığı konuşmasında “Dağcılık Federasyonu olarak dağların kuzey yamaçlarına yatırım yapmayı her zaman uygun görüyoruz. Ağrı Dağı’nın Iğdır tarafı buna çok uygun. Burada yapılacak yatırıma bizden sonsuz destek var” diye konuştu.

Kaynak : www.porttakal.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*