Alanya teleferik ihalesine Avusturya ve İtalya’nın en büyük iki firmasıda katılacak

Alanya Belediyesi’nin bugüne dek yaptığı en büyük ihale için geri sayım başlarken, 6 Eylül’de yapılacak Teleferik Projesi ihalesine Avusturya ve İtalya’nın en büyük iki firmasının katılacağı, iki yerli firmanın da şartname aldığı öğrenildi. Avusturya firması Dobbelmayer ile İtalyan Leitner, dünyanın en ünlü teleferik projelerini yapan firmalar olarak biliniyor.
SARAY Mahallesi, Güzelyalı Caddesi üzerindeki Belediye Sosyal tesisleri yanından Çarşı Mahallesi, Alanya Kalesi ve Ehmedek kapısı arasına yapılması planlanan Teleferik Projesi, yürüyen merdiven/bant yapımı ve 20 yıl müddetle işletilerek süre bitiminde idareye devri işini ihaleye çıkaran Alanya Belediyesi, ihaleyi Eylül ayının 6’sında yapacak. Toplam 18 milyon TL’ye mal olacağı açıklanan Teleferik Projesi’nin yıllık muhammen kira bedelinin 60 bin TL, geçici teminat miktarının ise 610 bin TL olacağı bildirildi. 2012’nin Şubat ayında yapılan Alanya Belediye Meclisi toplantısında konuyu gündeme getirerek meclis üyelerinin oyuna sunan Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, proje hakkında bilgi vermişti.
‘TURİST KENTLE BÜTÜNLEŞECEK’
Tahmini olarak 17-18 milyon liraya mal olacak projeyi tek başına hayata geçirmeye Alanya Belediyesinin gücünün yetmeyeceğini anlatan Sipahioğlu, yap-işlet-devret modeliyle projeyi hayata geçirmek için talipli firmalar olduğunu söylemişti. Teleferik projesinin, ilçe turizmine önemli fayda sağlayacağının altını çizen Sipahioğlu, “Çünkü Alanya Kalesi’ne otobüslerle turist getiren firmalar, turistlere 30 dakika süre veriyor, sonra da turistleri alıp şehirden götürüyor. Bu proje ile turistleri kentle bütünleştireceğiz” demişti. Alanya Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre, 6 Eylül Perşembe günü encümende yapılacak ihale öncesi dünyanın bu konuda en önemli iki firmasının Alanya’ya ekip gönderip bölgeyi incelettirdiği ve projenin kar getirecek bir iş olduğu konusunda ikna olunca Alanya Belediyesi’nden 1.180 TL’lik şartname aldığı ortaya çıktı.
2013 YAZ BAŞINDA BİTECEK Mİ?
Başta İsviçre Alpleri, Fransa, İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli kayak merkezleri ve kentlerindeki teleferik yapım ihalelerini kazanan ve bu konuda dünyada otorite olarak kabul edilen Avusturya firması Dobbelmayer ile İtalyan Leitner firmalarının, 6 Eylül’deki ihaleye katılarak kıyasıya bir yarış içerisine girecekleri belirtiliyor. Bu arada Avusturya ve İtalya firmalarının yanı sıra iki Türk firması da ihaleye katılabilmek için şartname aldı. Doğukan adlı firma ile Baltek Gayrimenkul firmasının ihaleye katılarak Avusturya ve İtalya firmalarıyla çekişecekleri ifade ediliyor. İhale yapıldıktan 15 gün sonra çalışmalara başlayacak olan kazanan firmanın, işi bir yıl içerisinde teslim edip etmeyeceği ise merakla bekleniyor.

Kaynak : www.yenialanya.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*