Alanya teleferik projesini AKP yapsın!

SAADET Partisi (SP) İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Antalya İl Özel İdare’nin 2013 yılı bütçesinin belli olduğunu, 83 milyon TL’lik bütçenin aslının 75 milyon TL olduğunu ancak Tünektepe’ye yapılacak teleferik için bütçeye 8 milyon TL ilave yapılarak 83 milyon TL olarak onaylandığını belirtti.
Antalya’daki köylerin onca ihtiyacının bir tarafa bırakıldığını, Tünektepe’ye teleferik için ilave 8 milyon TL para ayrıldığını söyleyen Sinan Aktaş, “Bu ne anlama geliyor? Demek ki AKP iktidarının canı isterse teleferik gibi projelere bütçeden para ayırabiliyor. Peki, neden bu kapsamda Alanya Kalesi’ne yapılacak olan teleferik için bütçeden para ayrılmamıştır?” diye sordu.
‘ALANYAYI NEDEN GÖRMÜYORLAR’
Aktaş, açıklamasına şöyle devam etti: “Diyebilirsiniz ki; ‘Tünektepe Özel İdare’ye ait bir yerdir.’ Olabilir, bu durumda Tünektepe’ye para ayrılabilir ama Alanya Kalesi’ne yapılacak olan teleferik için para ayrılamaz anlamını taşımaz. Ayrıca Alanya Kalesi’nin tarihi ve turistik değeri ile turizme yaptığı katkı göz önüne alınırsa, yatırım önceliği bakımından Tünektepe’den bin kere daha önceliğe sahiptir. Alanya Kalesi’ne yapılacak olan teleferik bir şekilde kitabına uygun hale getirilip bütçeden ayrılacak para ile yapılabilirdi. ‘Tünektepe’ye teleferik yapılmasın’ demiyoruz. ‘Ama orayı gören zevat, Alanya Kalesi’ni de görmeliydi’ diyoruz. Ne var ki Alanya Kalesi, Antalya Tünektepe’den 140 kilometre uzaktadır.
‘İL ÖNERGESİNİ EL ELE VERELİM’
Antalya’dan bakınca Alanya Kalesi görünmemektedir. Bu durum bize meşhur bir atasözümüzü hatırlatmıştır. ‘Gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş.’ Bugün bile öncelikler Antalya’dan görülemiyorsa yarın Büyükşehir Yasası hayata geçtiğinde Alanya’nın ihtiyaçları asla görülemeyecektir. Netice itibari ile Alanya mutlaka il olmalıdır. Bunu artık herkesin görmesi ve bunun için bütün gücüyle çalışması lazımdır. Diğer taraftan meclise Alanya’nın il olması için bir teklif verilecekse, mecliste bu yasanın geçmesini sağlayacak bir çoğunluk oluşturularak verilmelidir. Üzerinde görüş birliği sağlanmadan muhalefetin vereceği bir yasa teklifi, bugüne kadar yaptığı her şeyi kendi siyasi menfaatlerini gözeterek yapan AKP tarafından ilgi görmeyecektir.
‘ALANYA MUTLAKA İL OLMALIDIR’
Dolayısı ile bu tarz bir girişimden herhangi bir netice almak da mümkün olmayacaktır. Görünen köy kılavuz istemez. Seyir Terası’na çıkıp Alanya’ya şöyle bir baktığınız zaman görürsünüz ki, Yat Limanı bölgesinden Kargıcak beldemizin bittiği noktaya kadar Alanya bir bütündür. Yani bu iki nokta arası Alanya merkez olarak düşünülmelidir. Bu arada asla herhangi bir ilçe düşünülmemelidir. Alanya’nın büyümesini, gelişmesini ve il olmasını istiyorsak, bu böyle olmalıdır. Çünkü bu iki nokta arasında hem doğal bir bütünlük mevcuttur hem de 160 bin gibi ciddi bir nüfusa sahiptir.
‘YEGANE ÇÖZÜM MİLLİ GÖRÜŞ’TEDİR’
Konaklı bir ilçe, Avsallar bir ilçe, Demirtaş bir ilçe gibi düşünülebilir ama baktığınız zaman bir bütün gibi görünen bölgede yeni bir ilçe istemek, Alanya’nın il olmasını zorlaştırıcı bir unsur olacaktır. Olaylara ve yatırımlara bakış açısı devlet idaresindeki ciddiyetiyle ve Milli Görüş düşüncesi ile Saadet Partisi 63 partinin tamamından farklıdır. Önümüzdeki ilk seçimlerde halkımız Saadet Partisi’ni tek başına iktidara taşıyarak bu farklılığı hissetmeli ve yaşamalıdır. Çare ve çözümün yegane adresi Saadet Partisi’dir.

Kaynak : www.yenialanya.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*