Alanya Teleferik’te ‘yüzde 50’ krizi

Alanya Belediyesi’nin son 13 yılda geliştirdiği en önemli proje olarak lanse edilen Teleferik Projesi’nin ilk ihalesinin, bilet fiyatındaki ‘gruplara yüzde 50 indirim krizi’ ile katılımcı firmaların varış noktasında ‘kafeterya ve dinlenme tesisi’ talebinin kabul edilmemesinden dolayı iptal edildiği ortaya çıktı. Bugün sabah encümende ikinci kez ihaleye çıkacak olan Teleferik Projesi’nde Başkan Sipahioğlu’nun esneme yapıp yapmayacağı ve krizin nasıl aşılacağı ise merak konusu oldu.
ALANYA Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun 13 yıldır hayata geçirme aşamasına getirdiği en büyük projesi olarak lanse edilen ancak 6 Eylül’de yapılması beklenirken katılımcı olmayınca ertelenen Teleferik Projesi ihalesi, bugün saat 10.00’da encümen toplantı salonunda gerçekleştirilecek. 6 Eylül’de yapılması beklenirken, şartname alan iki yerli iki de yabancı firmadan sadece birinin katılması ve bu firmanın da ihaleye girdikten sadece on dakika sonra ihale salonundan ayrılması dikkat çekmişti. Yeni Alanya’nın edindiği bilgilere göre; ihalenin yapılamamasının altından, bilet fiyatındaki ‘gruplara yüzde 50 indirim krizi’ ile katılımcı firmaların varış noktasında ‘kafeterya ve dinlenme tesisi’ talebinin kabul edilmemesinin yattığı ortaya çıktı.
‘GRUP İNDİRİMİNE YANAŞMADILAR’
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun, proje bittiğinde kişi başı 8 TL’ye binilebilecek olan Teleferik Projesi’nde ihaleyi kazanan firmadan gruplara yüzde 50 indirim yapmalarını istediği ancak firmaların, “Proje zaten başlı başına büyük bir maliyet gerektiriyor. Teleferiğe bireysel olarak binen çok az olur. Bizim hedefimiz Alanya merkez ve beldelerindeki otellerden gruplar halinde turist çekmek. Gruplara da yüzde 50 indirim yaparsak büyük zarar ederiz” dedikleri ve bu nedenle ihaleden ya çekildikleri ya da hiç katılmadıkları öğrenildi.
SİPAHİOĞLU ESNEKLİK YAPACAK MI?
Öte yandan ihale şartnamesi almalarına karşın ihaleye katılmayan bazı firmaların ise önceden Sipahioğlu ile görüştükleri ve varış noktasında turistlerin oturup dinlenebilecekleri, alışveriş yapabilecekleri kafeterya, market ve çay bahçesi gibi yapılar istedikleri, ancak Sipahioğlu’nun bu talebe “Anıtlar Kurulu’ndan mevcut projeye bile zar zor izin aldık. Talep edilen yapılara hiç izin alamayız” dediği, bu yanıt üzerine firmaların ihaleye katılmaktan son anda vazgeçtikleri de edinilen bilgiler arasında. Bugün gerçekleştirilecek ihalede katılımcı firmaların bu taleplerinin yinelenip yinelenmeyeceği veya Alanya Belediyesi’nin ihaleyi yapabilmek için şartnamede esneklik yapıp yapmayacağı ise merakla bekleniyor.

Kaynak : www.yenialanya.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*