Alanya’da Teleferik İhalesi Ertelendi

Alanya Kalesi’nin ulaşım ağının iyileştirilmesi için belediyenin hazırladığı ‘Teleferik ve Yürüyen Bant Projesi’ ihalesi ertelendi.

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan ve geçen temmuz ayında Resmi Gazete’de ilan edilerek ihaleye çıkarılan projenin ihalesi yapıldı. Ancak Leitner Ropeways adlı İtalyan firmasının katıldığı ihale, şartnamede belirtilen yıllık 60 bin lira kira bedelinin altında verilen teklif nedeniyle ertelendi.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, yaptığı açıklamada, ihalenin Alanya Belediye Encümeni tarafından 27 Eylül veya 4 Ekim’e ertelendiğini belirtti.

“Teleferik ve Yürüyen Bant Projesi”nin ihalesinin yaklaşık 18 milyon liraya mal olacağını ifade eden Sipahioğlu, “İhaleyi kazanan firma yıllık 60 bin lira kira bedeli karşılığında 20 yıl işlettikten sonra belediyeye devredecek. Damlataş mevkisi ile Alanya Kalesi’nin Ehmedek kapısı arasında ulaşımı sağlayacak projenin 2013 yaz sezonunda faaliyete geçmesini hedefliyoruz” dedi.

Sipahioğlu, ihaleyi firmanın ihale şartnamesinde yer alan rakamın altında teklif sunması ve şartnameye konulması gereken bazı maddeler nedeniyle ertelediklerini kaydetti.

Kaynak : Haberler

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*