Alanya’da Teleferik ve Yürüyen Merdiven İhalesi Bugün Yapıldı

Alanya Belediyesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aday Alanya Kalesi’nin ulaşım ağının iyileştirilmesi için teleferik, yürüyen merdiven ve bant yapımı ihalesi yaptı. İhaleyi 20 yıllığına Leitner Ropeways adlı İtalyan halatlı taşımacılık firması aldı.

Alanya Belediyesi tarafından teleferik ve yürüyen merdiven ve bant projesi ikinci kez ihaleye çıkarıldı. Saray Mahallesi Güzelyalı Caddesi Damlataş’ta bulunan Belediye Sosyal Tesisleri’nin yanından, Çarşı Mahallesi Alanya Kalesi Ehmedek Kapısı arasına yapılacak teleferik ve yürüyen merdiven ve bant projesi ihalesini Leitner Ropeways adlı halatlı taşımacılık firması kazandı. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da onaylanan proje 18 milyon liraya mal olacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ihaleyi başarılı şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Gelecek yıl teleferikle yolcu taşımaya başlanmasını planladıklarını dile getiren Sipahioğlu, ihalenin 20 yıllığına verildiğini açıkladı. Projenin yıllık kira bedelinin 60 bin lira olduğunu dile getiren Sipahioğlu ciro üzerinden de yüzde 2,75 pay alacaklarının bilgisini verdi. Sipahioğlu, taşıma ücreti ve çalışma koşullarının da belediye meclisi tarafından belirlendiğini dile getirerek, “Teleferik için meclisimizin de belirlediği fiyat 8 liradır” dedi.

Tahmini yapım tutarının 18 milyon lira olarak hesaplandığını söyleyen Leitner Ropeways Proje Direktörü İlker Cumbul ise projeyi 2013 yılında bitirmeyi planladıklarını kaydetti. Projenin 8′er kişilik 16 kabinden oluşacağını dile getiren Cumbul, yılda 500 bin kişi taşımayı planladıklarını belirtti. Projenin çevreci özelliğine de değinen Cumbul, “Sistem sıfır emisyon ve gürültüyle çalışacak. Ayrıca engelliler de düşünülerek inşa edilecek” diye konuştu.

Kaynak : Haberler

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*