Aydın Pınarbaşı Aytepe Teleferik Hattı Yeniden Hizmetine Girdi

Aydın Belediyesi tarafından 2009 yılında yaptırılan ancak iki kez faaliyeti durdurulan Pınarbaşı-Aytepe Teleferik Hattı, yeniden hizmetine girdi.

Aydın Belediyesi tarafından yaptırıldıktan sonra 2009 yılı Mart ayında faaliyetleri durdurulan daha 2011 yılı Eylül ayında hizmete girmesinin ardından kısa süre sonra ikinci kez devre dışı kalan Pınarbaşı-Aytepe Teleferik Hattı, üçüncü kez Aydınlılara hizmet vereye başladı.

Aydın Belediyesi tarafından yaklaşık 29 Mart yerel seçimleri öncesinde dönemin Belediye Başkanı İlhami Ortekin tarafından yaptırılan, ancak uzun süredir atıl bir vaziyette olan Pınarbaşı mesire alanındaki teleferik tekrar Aydınlılara hizmetine sunuldu. 2 yıldır atıl vaziyette olan teleferik Aydın Belediyesi’ne yaklaşık 3 Milyon TL’ye mal olmuş, ancak maliyetin yüksek olması nedeniyle hizmet dışı bırakılmıştı. 2009 yılı Eylül ayında ikinci kez teleferiği hizmete açan Başkan Özlem Çerçioğlu, vatandaşların teleferikten iktisadi işletme teşebbüsü kuruluncaya kadar sabah saat 10:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında ücretsiz olarak yararlanabileceğini açıklamış ancak teleferik kısa sonra yeniden devre dışı kalmıştı.

ARALIK SONUNA KADAR ÇALIŞACAK

Aydın Belediyesi tarafından Pınarbaşı-Aytepe ulaşımını sağlamak içi kurulan teleferik hattı 08 Ekim 2012 Pazartesi günü Aydın halkının hizmet vermeye başladı. Belediye Meclisi kararıyla tam ücret 1,50 TL ve öğrenci ücreti de 1.TL olarak belirlendi. Pınarbaşı-Aytepe teleferiği hafta içi 08.00-17.00, hafta sonları 09.00-17.30 saatleri arasında Aralık ayı sonuna kadar Aydın halkına hizmet vermeye devam edecek.

Geceleri ışıklandırma olmadığı için güvenli olamayacağından hizmet vermeyeceği açıklana teleferiğin, ilerleyen zamanda ışıklandırma yapılarak akşamları da hizmet vermeyi planlandığı kaydedildi.

Aydın Belediyesi İktisadi İşletmesi tarafından işletilen Pınarbaşı-Aytepe Teleferik Hattı’nda toplam 13 personele hizmet veriyor. Hat uzunluğu 563 metre olan teleferiğin 6 kişi taşıyabilen 6 adet kabini bulunuyor. Saatte 216 kişi taşıyabilme kapasitesi bulunan teleferiğin yerden yüksekliği ise 172 metre sahip.

Kaynak : www.haberyurdum.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*