Babadağı’na Teleferik Projesi izinlerini hızlandırmak için Ankara’yla Görüşmeler Başladı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan ve dünyanın gözde yamaç paraşütü pistleri arasında yer alan Babadağı’na teleferik kurulması için çalışmalar hızlandı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından kurulan Fethiye Güç Birliği Turizm Ticaret Limitet Şirketi, gerekli izinlerin alınması için bakanlık düzeyinde çalışma başlattı.

Fethiye Güç Birliği Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin Özel Çevre Koruma Kurumu’ndan 5 yıllığına işletme hakkını aldığı Babadağı’na teleferik kurulması için çalışmalar başladı. Teleferik projesinin yapımı konusunda yasal izinlerin alınması sürecini hızlandırmak üzere FTSO yönetimi Ankara’ya çıkarma yaptı. Güç Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Genel Sekreter Füsun Şahin ve koordinatörü Oğuz Ertürk’ten oluşan heyet, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ile görüştü.

Projenin yasal izin sürecindeki engellerin bir an önce aşılması konusunda olumlu gelişmeler yaşandığını anlatan FTSO Başkanı Akif Arıcan, her iki genel müdürün de projenin Fethiye’ye bir an önce kazandırılmasını istediğini aktardı. Teleferik projesine hız kazandırmak için AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın kendilerine büyük destek verdiğini ifade eden Arıcan, “Önümüzdeki 2 ay içerisinde teleferik projesi için ihaleye çıkmayı düşünüyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi 2013 yılı turizm sezonuna Babadağı’na teleferiğin kurulmuş olmasını ümit ediyoruz. Teleferik konusunda şu ana kadar 3 firma ile görüştük.” dedi.

Ankara ziyaretleri sırasında Fethiye Körfezi’nin temizliği için bazı girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekleyen FTSO Başkanı Akif Arıcan, Tabiat varlıkları Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya’yı körfezin durumunu görmesi için Fethiye’ye davet ettiklerini açıkladı.

Kaynak : www.anadoluhaber.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*