Bakan Kılıç Erzurumda Kış Sporları Merkezlerini İnceledi

Bakan Kılıç Erzurumda Kış Sporları Merkezlerini İnceledi:

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Erzurum’da Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nde incelemelerde bulundu.
Konaklı Kayak Merkezi’ndeki incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, “Erzurum’u kış sporları olimpiyat eğitim merkezine dönüştüreceğiz” dedi.
Erzurum’daki tesisleri yerinde incelediğini, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’nin ardından kent merkezindeki diğer kış sporları tesislerini inceleyeceğini belirten Bakan Kılıç, “Erzurum’da 2011 UNIVERSIADE kapsamında yapılan tesisleri yeniden inşa edecek olsak bugün için yaklaşık kamu maliyeti 700 milyon TL’dir. Türkiye’nin her kentinde yeni bir kış sporları merkezi yapması mümkün değil. Erzurum kış sporları yatırımlarını yeni bir modelle Türkiye’ye ve dünya sporuna kazandırmanın projeksiyonlarını geliştiriyoruz. Yeni bir yönetim ve işletim modeli için tesisleri yerinde görmenin gereğine inandık. Valimiz, belediye başkanımızla, milletvekilimizle buradayız. Sağlık Bakanımızla sürekli temas halindeyiz. Bu tesisleri en yüksek verimliliğe kavuşturmak istiyoruz. Palandöken ve Konaklı bütün kayak üniteleri tek bir işletim modeli ile birbirine entegre olarak çalışacak. Erzurum’u kış sporları olimpiyat eğitim merkezine dönüştüreceğiz. Bu tesislere sahip bir ülkenin kış olimpiyatlarına elit yüksek performans sahibi sporcular yetiştirmesi lazım. Başlangıç aşamasında GSHM İl Müdürlüğü koordinatör kurum olacak. Çalışmalar valilik koordinasyonunda yapılacak. Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum üniversitemiz sürecin ortakları arasında bulunacak. İlgili federasyonlarda destek unsurları olarak görevlerini yapmak üzere yer almış olacaklar. Bütün tesisler yeni bir işletim modeli ile, yönetim modeli ile birbirine entegre çalışır hale gelecek. Müşterek kart uygulaması yeniden gözden geçirilecek. Tesislerin tamamından aynı kişi tek kart üzerinden yararlanabilecek” dedi.
Bakan Kılıç, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretlerinin ardından kent merkezindeki kış sporları tesislerinde incelemelerde bulunacak.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*