Balçova’da teleferik üçüncü kez ihaleye çıkıyor

5 yıldır kapalı duran tesislerin yenilenmesi için açılan, ancak itirazlar yüzünden 2 kez iptal edilen ihalenin üçüncüsüne Türk, Alman, Avusturya ve İsviçre’den dört firma teklif verdi.

Balçova’da 5 yıldır kapalı olan teleferik tesislerinin yenilenmesi ihalesi, iki iptalin ardından üçüncü kez yapıldı. İptal edilen ihalelerde yarışan Türk, Alman ve Avusturya firmalarının rekabetine bu kez bir İsviçre firması da katıldı.

Büyükşehir İhale Komisyonu tarafından yapılan ihaleye daha önceki iki ihalede birbirleriyle rekabet eden ve Kamu İhale Kurumu’na şikayetlerde bulunan Türk STM Sistem Teleferik Montaj ve Turizm A.Ş., Alman firması Leitner AG/Spa ve Avusturya firması Doppelmayr Seilbahnen Gmbh yine katıldı. Ancak, bu ihalede rekabete bir de İsviçre firması dahil oldu. Batholet Maschinenbau AG firması da ihaleye talip oldu.

Yeterlilik ve proje istenecek

Üç aşamada gerçekleşecek ihalede önce firmaların yeterlilikleri değerlendirilecek. Bunu aşan firmalarden teknik projeleri istenecek. Son aşamada ise mali teklifler alınacak. Teleferiğin yapım süresi ise 300 gün olarak belirlendi.

Yeni kurulacak sistemle daha önce saatte 400 kişi olan iniş çıkış kapasitesi saatte 2 bin 400 kişiye çıkarılacak, toplam 300 bin olan yıllık taşıma kapasitesi 500-600 bin kişiye yükselecek.

Kaynak : Milliyet

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*