Bir Aylık Bakımın Ardından Uludağ’a Bahar Manzaralı Teleferik Yolculuğu Başladı

Bursa kent merkezinden Uludağ’a ulaşımı sağlayan teleferik, yaklaşık bir aylık bakımın ardından hizmete girerken, baharla oluşan eşsiz manzaralı yolculuğu tercih edenlerden büyük ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, 49 yıldır faaliyet gösteren teleferik, bir aylık bakımının ardından geçen hafta sonundan itibaren hizmet vermeye başladı.

Tüm elektrik ve elektromekanik sistemleri kontrol edilen, Uludağ’a yaz, kış demeden alternatif ulaşım sağlayan teleferik, kış aylarında karla kaplı beyaz ve yeşil manzaralı, bu dönemde ise baharın güzelliğiyle yolculuğu tercih edenlerden ilgi görüyor.

Taşıdığı yolcu sayısı son yıllarda artan, popüler ulaşım aracı haline gelen teleferikle zirveye çıkan yerli ve özellikle Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden gelen turistler, Sarıalan’da mangal keyfini yaşıyor, Kadıyayla’da ise atlarla gezinti yapıyor.

Eşsiz doğal güzelliği seyrederek zirveye ulaşan, yeşilin her tonunu barındıran Sarıalan ve Kadıyayla’da çeşitli etkinliklerin ardından Bursa’yı kuş bakışı izleyerek geri dönen yerli ve yabancı ziyaretçiler, kış turizminin önemli merkezlerinden olarak bilinen Uludağ’ın baharda da keyfini çıkarıyor.

Kaynak : www.haberler.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*