Bolu’da Gölcük- Karacasu Arasına Teleferik Hattı Kurulması Planlanıyor

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gölcük tabiat Parkı’nın, dünyanın cazibe merkezi olacağını ayrıca Gölcüğe yapılacak Otel ile Karacasu beldesi arasına bir teleferik hattı kurulmasını planladıklarını belirterek projenin bakanlığa gönderildiğini söyledi.

Bolu’da yapılan turizm çalışmalarına ilişkin, basın mensuplarına açıklama yapan Yılmaz, Bolu’nun üniversite ve turizm kenti olduğunu kaydetti.
Gölcük Tabiat Parkı’nın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan devralındığını ifade eden Yılmaz, Bolu Belediyesi’nin Gölcük Tabiat Parkı ile ilgili iki projesinin olduğunu belirtti.
Yılmaz, dünyada doğal güzellik olarak en güzel yerin Gölcük olduğunu anlatarak, ”Ama Bolu bundan istifade edemiyor. Gölcük’e günü birlik için dışarıdan gelenlerde orayı kirletip gidiyor. Biz istiyoruz ki Gölcük’e gelen adam bir daha gelme ihtiyacı duyacak şekilde oraya gelsin. Huzurlu bir gün geçirsin” dedi.

Gölcük’e bir butik otelin yapılması konusunda çalışma olduğunu vurgulayan Yılmaz, ”Orada küçük bir otel olsun ama gölü rahatsız etmesin. Bu otel ile Karacasu beldemiz arasında bir teleferik hattı kurulsun. Bu proje bakanlığa gönderildi. Bu proje hayata geçirilirse Bolu çok kazanacak. Bolu esnafının cebine giren para bir kaç misli daha artacak.
Gölcük Tabiat Parkı dünyanın cazibe merkezi olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak : www.bolugundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*