Çambaşı Yaylasına 10 Milyon Dolarlık Tesis

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Çambaşı Yaylası’na kayak merkezi yapmak amacıyla başlatılan çalışmalarda olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi.
Çambaşı Kayak Merkezi’nde 300 metrelik ‘acemi pisti’ yapımının tamamlandığını, bunun daha sonra usta kayakçılar için Bin 200 metreye çıkarılabileceğini belirten Vali Orhan Düzgün, kayak merkezinde sosyal ve turistik tesis yapımı için müteşebbislerin oldukça talipli olduğuna dikkat çekti. Vali Düzgün, “Ordu Sanayici İş Adamları Derneği orada bir tesis yapmak istiyor. Ayrıca Ordulu olan ve yurt dışında bulunan bir işadamı, büyük bir spor ve turistik tesis yapmak için proje çalışması yürütüyor. Bu çalışmada 200 kişilik otel, 150 adet bungalow tarzı yayla evi, spor takımlarının kamp yapabileceği spor merkezi olmak üzere yaklaşık 10 milyon dolarlık bir tesis yapmayı amaçlıyor. Bununla ilgili hazırladığı projeyi Nisan-Mayıs gibi Ordulularla paylaşacağız” dedi.
Vali Düzgün, zaman içerisinde Çalbaşı Kayak Merkezi’nde teleski, telesiyej, pistler, acemi pisti, kayak evi, idari bina, snow-truck(kar ezme makinesi), garaj ve sosyal tesislerin yer alacağını, ayrıca arazi yapısının çok sayıda pist yapmaya elverişli olduğunu da belirtti.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*