Çoruh Park ve Teleferik Artvin’imize hayırlı uğurlu olsun

Ak Parti Artvin İl Başkanı Av. Erkan Balta, önemli açıklamalarda bulunurken; Artvin’e iki önemli hizmet daha kazandırdıklarının müjdesini verdi. Av. Erkan Balta, geçtiğimiz günlerde, “ Bir CHP’li On AKP’liye bedeldir.”açıklamasını yapan Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün’ü de eleştirdi.
Ak Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta, bu hizmetlerden ilkinin Çoruh Nehri Kıyısına yapılmakta olan Çoruh Park olduğunu diğerinin ise yıllardır beklenen ve arzulanan hizmet olan Teleferik projesi olduğunu ifade etti.
Artvin’e Çoruh Parkı Kazandırıyoruz
Av. Erkan Balta yaptığı açıklamada Çoruh Park projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İl Başkanı Erkan Balta; konuya ilişkin olarak; “ Artvin’ e olan sevdamız gereği hizmetlerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu proje ÇORUH PARK projesidir. İnsanlarımız ın yıllardan beri sosyal tesis özlemini bu projemizle sona erdiriyoruz. Deriner Barajı Yol Şevlerinde Rekreasyonel Alanlar ile Çoruh Nehri Kıyı Düzenlemesi Peyzaj Projelerinin Hazırlanması ÇORUH PARK işinin tamamlamasının ardından Artvin DSİ 26. Bölge Müdürlüğü yatırım programı kapsamında ihalesi gerçekleştirildi . İhaleyi alan yerli firma çalışmalarına başladı. İnşaallah kısa süre içerisinde ilgili firma iş bitirecek ve Artvin halkımızın hizmetine sunacağız. Proje , Artvin’imizin çıkışındaki Tüneliden başlayıp, Çoruh Nehrinin kıyısı boyunca Köprübaşı mevkiine kadar olan alan içerisinde gerçekleştirilecek.
ÇORUH PARK sosyal tesis projesi kapsamı içerisinde restaurantlar , kafeteryalar, büfeler, balık tutma konsolları, lavabo ve tuvaletler, seyir terası, mevcut özel idarenin bulunduğu alana asma köprü, danışma büroları, bisiklet ve özürlüler için yol ve asansör, oyun parkları, bay bayan için mescitler, şadırvanlar, serbest piknik alanı, tenis, basketbol, voleybol, futbol sahaları , çeşmeler,su depoları merkezi, çocuk oyun parkları nı içeren tesis olup halkımızın ailece rahatça vakit geçirip dinleneceği mekan olarak planlanmıştır. Ben şimdiden Artvinli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah proje bittiğinde Artvinli hemşehrilerimiz bu alanlarda çok güzel zaman geçirip dinlenme imkanına kavuşacaklar.Hükümet ve yerel teşkilatlar olarak bu güzel hizmetlerin devamı için halkımızın desteğinin devamını bekliyoruz. Bizler de Ülkemize ve Artvin’imize hizmet etmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.”ifadelerine yer verdi.
Hükümet Olarak Artvin’ e Terferik Projesini Kazandırıyoruz
Ak Parti Artvin İl Başkanı Av. Erkan Balta, yaptığı açıklamaların ikincisinde ise bir önemli müjde daha vererek yıllardır beklenen Artvin Merkez’deki teleferik projesine ilişkinde kamuoyuna açıklamalarda bulunarak teleferik projesinin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Av. Erkan Balta, yıllardır beklenen teleferik projesine ilişkin verdiği müjde dolu açıklamasında; “Yerel yönetimlerin görevlerinin bir tanesi de hiç kuşkusuz ulaşım sorununu çözmesidir. İlimiz toplu taşıma anlamında kuşkusuz sorun yaşayan illerden biridir. İlimize Artvin Çoruh Üniversitesi’nin kurulması ile ulaşım sorunu özellikle öğrenciler için çok büyük bir sorun halini almıştır. Kent yönetimi de bunu çözmek için adımlar atması gerekirken bugün itibari ile hala bir adım atılmamıştır. Ana kampus seyitler köyü yerleşkesinde derslere giren öğrencilerimiz İl merkezine gelmek için iki taşıt değiştirmek zorunda kalmaktadırlar.
Çünkü seyitler yerleşkesi Belediye mücavir alanını içerisinde değildir. Kurulan kooperatif dolmuşları ile öğrenciler ancak köprübaşı mevkiine gelebilmektedirler. Köprübaşından merkeze gelebilmek içinde başka bir toplu taşıma aracına binmek zorunda kalmaktadırlar.Bu da öğrencilerimize hem ekonomik hem de zaman anlamında çok büyük bir külfet getirmektedir. Zaten ekonomisi pek de iyi olamayan ve zor şartlarda eğitim gören öğrencilerimiz bir de bu sorunla karşılaşınca külfet iki katına çıkmıştır. Eğitim şehri Artvin’imiz de eğitime verilen değer bu olsa gerek. Ki bu sorunu yerel yöneticilerimiz çözmüş değillerdir. Artvin için teleferik projesi ulaşımı kolaylaştırmak için zaruret halini almıştır. Proje hem ulaşımı kolaylaştıracak hem de ilimiz de turizm amaçlı olarak kullanılması için de cazip bir alternatif ulaşım aracı olarak kullanılacak olmasıdır.
Bu amaçla partimiz Ak Parti Bu sorunun çözümü için yerel yönetimi elinde bulundurmamasına rağmen soruna fazla kayıtsız kalamamış ve soruna el atmak zorunda kalmıştır. Milletvekilimiz İsrafil Kışla ve Valimiz Necmettin Kalkan devreye girmiş ve İstanbul Belediye Başkanımıza bu sorunun çözümü için teleferik çözümünü sunmuşlardır.
Öneriyi gayet makul karşılayan İstanbul Belediye Başkanı sayın Kadir Topbaş , Ulaştırma Bakanımıza konuyu iletmiş Bakanımız da Turizm Bakanlığı ile ortak çalışma ve etüt çalışmalarını başlatmıştır. Bu çalışmalar devam ederken de Artvin Belediye başkanlığı projeyi çalarak kendisi teleferik projesini uygulamaya a koymak için kollarını sıvamıştır. 2009 yerel seçimlerinde vaatlerinde olmayan bu projeyi uygulamak herhalde hükümet yetkililerin attığı adımdan sonra aklına gelmiştir. Bu da ilimiz adına ne de olsa güzel bir gelişmedir.

Bizler, iyi güzel ve doğru olan kimden gelirse gelsin kabulümüzdür diyerek hem kendi projemizi takip etmekteyiz hem de belediyeni projesini takip etmekteyiz. Bizleri memnun eden ise belediyenin teleferik projesi için adımlarının atılmasıdır.
Sonuç olarak Artvin Valiliği nezdinde Sayın Valimiz Necmettin Kalkan’ın hazırladığı Teleferik projesi DOKA’ya sunulmuş ve son DOKA toplantısında proje kabul edilmiştir.
Doğrudan teknik ve mali destek programı çerçevesinde proje finanse edilecek .İilimize bu güzel projemizi hediye edeceğiz. Her iki proje Artvin’imize ve Artvinli hemşehrilerimize HAYIRLI olsun diyorum.”ifadelerini kullandı.
Başkan Emin Özgün Artvinliler Arasında Ayrım Yapıyor
Ak Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta, yaptığı açıklamada Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün’ün geçtiğimiz günlerde yaptığı; “ Bir CHP’li on AKP’liye bedeldir.”açıklamasına da yanıt verdi. Yaptığı açıklamada Av. Erkan Balta; “Artvin Belediye Başkanı Sayın Emin Özgün, yerel gazeteye verdiği bir röportajda ve CHP Gençlik Kolları il kongresinde , 1 CHP li 10 Ak Partiliye bedeldir beyanında bulunmuş.Buyursun hangi anlamda söylerse söylesin.Hani herkes eşitti . Her platform da Özgürlüğü , insanlar arasında eştliği savunan CHP nin Belediye Başkanının zihniyetinin ayrımcılık üzerine olduğunu ve insanlar arasında ayrımı nasıl yaptığını kendi tabanı ve Artvin halkı görsün diye bu cevabı kendisine ve partisine veriyoruz. Bizler Ak Partili olarak hiçbir Artvinli arasında ayrım yapmadan her Artvinliyi kardeşimiz arkadaşımız hemşerimiz olarak biliriz ve öyle addederiz. İnsanlar arasında ayrım yapmayı insani olarak doğru bulmayız. İnsanı insan olduğu için severiz. Yaratılanı yaratandan dolayı severiz. Artvin de yaşayan her insan partili partisiz bizim için değerlidir ve önemlidir. Bu zor coğrafyada yaşamak her babayiğidin harcı değildir. Bunun için Artvin’in havasını soluyan, suyunu içen, ekmeğini yiyen her CHP’li bizlerin nezdinde Ak Partililer gibi değerlidir.
Bir siyasi söylem olarak da sayın Emin Özgün’ün bu beyanını ne ahlakı ne insanı ne de siyasi olarak da doğru bulmuyoruz. Kendi yaşamım tarzını ve siyasi felsefesini sadece ve sadece eleştiri üzerine kuran bir siyasi parti den ne ilimize ne de ülkemize bir fayda sağladığını düşünüyoruz.
İnsanlar arasında ayrımı, iftirayı ve kendilerinin ülke yönetiminde elitler olarak ayrıcalıklı gören CHP zihniyeti hiçbir zaman milleti merkezine koymamıştır. Anadolu insanımızı Hassolar, Memolar, göbeğini kaşıyan adamlar diyerek hor ve hakir görmüş bir zihniyet ülke yönetiminde söz sahibi ve iktidar olamamıştır. Atatürk’ün kurduğu partinin bu günkü yöneticilerinin düştüğü bu durumu siz Artvinli hemşerilerimizin değerlendirmesine bırakıyoruz. Atatürk hiçbir zaman insanlar arasında ayrım yapmadı.Ama bu günkü CHP, Ülkemizin yönetimi adına eleştiri ve karalamadan başka bir şey yapamayan, proje üretemeyen bir CHP zihniyetinin neden hala iktidar olamadığı hepimiz görüyor ve şahit oluyoruz.
Atatürk’ün kurduğu partiyi ne hale getirdiklerini ibretle izliyoruz. Atatürk’ün partisi iktidara gelemiyorsa sorun bu partiyi halktan koparan halkın değerlerine sahip çıkmayan proje üretemeyen, halka tepeden bakan anlayışa sahip statükocu bu günkü CHP’li ler dir.
Her kaybedilen seçimden sonra biz neden seçimi kaybettik diye özeleştiri yapamayan sorgulayamayan CHP yi Atatürk’e şikâyet ediyoruz.
Çözüm üretmeden eleştirmek kolay, Türkiye kötüye gidiyor demek kolay .Mesele yeni bir şey söylemek , mesele çözüm için elini taşının altına koymak mesele Türkiye’ye ve Artvin e aşık olmak. Sevdamız Artvin’dir. Sevdamız Artvinlidir. “ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.artvininsesi.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*