Denizli’de ‘Teleferik Projesi’ İncelemesi

Denizli Belediyesi’nin kentin sosyal yaşantısını farklılaştırmak ve kent merkezindeki turizmin hareketlenmesi konusunda cazibeyi artırmak adına hayata geçireceği teleferik projesi için yer arayışı devam ediyor. Uzun süredir teleferik için uygun alan için inceleme yaptıklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Teleferik projesi ile Denizli’nin turizminin çitasını yükselteceğimize inanıyoruz” dedi.

Denizli Belediyesi’nin fark yaratan projelerinden biri olan ‘Teleferik Projesi’ için alan incelemeleri devam ediyor. Kentin sosyal yaşantısını farklılaştırmak ve kent merkezindeki turizmin hareketlenmesini sağlamak için hayata geçirecekleri teleferik projesini önemsediğini dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Teleferik projemiz inanıyorum ki turizme ciddi anlamda katkıda bulunacak” dedi.

Kenti tepeden gören bir noktaya yapılacak olan teleferik ile ilgili planlamaların devam ettiğini dile getiren Başkan Zolan, ” Şehri en iyi noktadan gören, coğrafi konumu en uygun, ulaşım imkanı kolay bölgeyi seçmek için incelemelerimiz devam ediyor. Bu güne kadar 1650 metre yüksekliğinde Göktepe, 1300 metre yüksekliğinde Servergazi Yaylası 1650 metre yüksekliğinde Bağbaşı Yaylası’na inceleme gezileri yaptık. İnce eleyip sık dokuyarak en uygun alanı seçmeye çalışıyoruz. Seçilen alanda teleferik yardımı ile zirveye çıkanların konaklama, alışveriş, piknik alanları ve birçok sosyal faaliyet alanlarının yapılabileceği düz bir arazi olması gerek.

Bunun için kenti tepeden gören geniş bir düz alana ihtiyaç duyuyoruz. Bu sebeple incelemelerimize devam ediyoruz. İlimizde azımsanamayacak ve eşi benzeri bulunmayacak bir turizm potansiyeli var. Ama biz bu potansiyeli kullanmayı ne yazık ki bilmiyoruz. Turistler Şehir Merkezi’ne ayak basmıyor. Neden? Tesis yok, ilgi çekici bir proje hayata geçirilmemiş. İşte bu yüzden gelişen Denizlimizde buna benzer farklı projelere imza atılmalı. Teleferik sayesinde hem yerli hem yabancı turistler hem de Denizli halkı ilimizi çok daha farklı açılardan görme fırsatı bulacak, Teleferik hatlarına akın edecek, dışarıdan gelen misafirlerini de ilk önce teleferikle gezdireceklerdir” diye konuştu.

Kaynak : Denizli Haber

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*