Depremzede Çocukların Kayak Keyfi

Van’da meydana gelen depremlerden bu yana çadırda kalan bazı çocuklar, Gevaş Abalı Kayak Merkezi’nde kayak yaparak stres attı.
Van Valiliği öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, depremzede çocuklar kayak merkezinde doyası eğlendi. Çadırda zorlu yaşam koşularından dolayı yaşadıkları stresten çok uzak bir görüntü sergileyen çocuklar bir yandan kayak yaptı, bir yandan da kar topu oynadı.
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ve Türkiye Kayak Federasyonu Teknik Üyesi ve Milli Takım Antrenörü Halil Korkmaz eşliğinde Abalı Kayak Merkezi’ne gelen depremzede çocuklara önce eldiven, bere ve atkı hediye edildi. Daha sonra kayak malzemelerini alan çocuklar vakit kaybetmeden karın tadını çıkarmaya başlarken, bazı çocuklara ise kızak dağıtıldı.
Yaşadıkları deprem korkusu ve sonrasındaki zorlu çadır yaşamının ardından böyle bir etkinlik düzenlenmesinden çok memnun olduklarını belirten depremzede çocuklar, “Deprem sonrası çadırda yaşamak çok zor geliyordu. Sayın Valimiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından böyle bir etkinlik düzenlenmesi çok güzel. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Van’da da kar var ama buradaki karın keyfi başka oluyor. Çok güzel bir yer. Kayak yapmasını bilmezdik ama Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde
çalışan hocalar bizleri her gün çadır kentlerden alıp kapalı bir alana götürüyor. Orada önce tekerlekli paletlerle nasıl kayılacağını, ayakta nasıl durulacağını öğretiyorlar. Eğitimin ardından buraya gelip kayak yapmak çok keyifli ve eğlenceli oluyor” dedi.
Van’da değişik çadır kentlerden topladıkları depremzede çocukları Abalı Kayak Merkezi’ne getirdiklerini belirten Türkiye Kayak Federasyonu Teknik Üyesi ve Milli Takım Antrenörü Halil Korkmaz, “Van’da çadır kentlerden topladığımız bu çocuklara önce kapalı bir alanda tekerlekli paletlerle eğitim veriyoruz. Hafta içi her gün 2-3 saatlik eğitim aşamasından sonra hafta sonu onları Abalı Kayak Merkezi’ne getiriyoruz. Çocuklar o kadar eğleniyorlar ki, gün boyu hiç sıkılmadan eğitime devam etmek istediklerini
söylüyorlar. Buraya getirdiğimiz çocuklara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından alınan eldiven, bere ve atkıları hediye ettik. Daha sonra hafta içi aldıkları eğitimler doğrultusunda burada kayak yapmalarını sağlıyoruz. Bu vesileyle az da olsa deprem şokundan ve çadırdaki zorlu yaşam stresinden uzak kalmış oluyorlar” ifadelerini kullandı.
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ise, Van’da meydana gelen depremden sonra oluşturulan çadır ve konteynır kentlerde barınan çocuklara yönelik çeşitli sportif faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, “Bizim çalışmamız sadece kayakla sınırlı değil. Farklı sportif etkinliklerimizde var. Bu çocuklarımızı çadır kentlerinden alıp onlara tenis kortlarında tekerlekli patenlerle hocalarımız eşliğinde kayak öğretiyoruz. Daha sonra da hafta sonları buraya getirip kaymalarını sağlıyoruz. Şu an
telesiyejde bir sorun var, bununla ilgili çalışmalarımıza devam etmektedir. Ankara’dan gelecek olan bir teknik heyetle sorun giderilecektir. Bu tesisin Van için önemli bir turizm kaynağı olduğunu da unutmamak lazım” şeklinde konuştu.
Gün boyu eğlenen depremzede çocuklar, daha sonra geldikleri araçlarla çadırlarına döndü.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*