Düldül Dağına Teleferik Hayali Gerçek Oluyor

Düldül Dağına Teleferik Hayalim diye bir süre önce açıklama yapan Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı projenin hazırlanması için koordinatların verildiğini söyledi.

Hayalin, yapılacak etkili çalışma ve projenin hayata geçmesiyle gerçekleşebileceğini belirten Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, “Sayın valimiz ve bölge milletvekillerimize de konu hakkında bilgi verdim. Onlarda destekliyorlar. Proje hazırlanması için Düldül Dağından Teleferiğin başlangıç ve bitiş noktalarının koordinatları istendi. Projenin tamamlanmasıyla bu tür projelere destek veren DOĞAKA’ya müracaat edeceğiz. Düziçi Düldül Dağına teleferik demek Osmaniye ve Düziçi turizmine gelir demek, tanıtım demek, yeni iş alanı demektir.”

Teleferik, birbirinden uzak iki yer arasında, havada gerilmiş olan bir ya da birkaç çelik halat üzerinde bağlanarak yol alan asılı taşıta verilen genel isimdir. Teleferikler, asansör prensibiyle çalışırlar ancak özellikle vadi geçişlerinde tıpkı bir helikopter gibi yer zemininden oldukça yüksek noktalara çıkabilirler.

Teleferik, ulaşımı güç yükseklikler arasında kurulur. Bir deniz ya da boğaz üzerinde mevcut olanları da vardır. Teleferiklerin kurulduğu yerler kara, demir ve deniz yoluyla ulaşımı çok zor ya da çok pahalı olan bölgelerdir. Böylesi bölgelerde belirli iki nokta arasında kurulan teleferik, insan ya da malzeme iletiminin gerçekleştirilmesinde kullanılır. İnsanların taşındığı teleferikler çelik halatlara asılı yolcu kabinlerinden oluşur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*