Erciyeste Doyasıya Eğlendiler

Yoğun kar yağışı sonrasında hafta sonunu güneşli bir havada geçiren Kayserililer, Erciyes Dağı’nda yeni yapılan pistlerde kayak yapmanın tadını çıkardı.
Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte Erciyes Kayak Merkezi’nde yeni yapılan pistler doldu taştı. Kayak tutkunlarının akın ettiği Erciyes’in yeni pistlerinin tadını birçok vatandaş da çocukları ile birlikte kızaklarda kayarak çıkardı.
Erciyes Dağı’nda yapımı süren Master Planını yerinde inceleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yıllardır verilen mücadelenin meyvesini aldıklarını söyledi. Türkiye’nin en büyük kayak merkezini yaptıklarını anlatan Özhaseki, şöyle konuştu: “Bütün dağın planlandığı, 12 ay boyunca faydalanılabilecek bir projenin çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Tepelerin birbirine bağlantılı olduğu, kayakçılar ve sporcular için bulunmaz imkanların olduğu bir kayak merkezi yapıyoruz.”
Yapımı tamamlanan tesislerin 19 Şubat’ta 4 bakanın katılımı ile düzenlenecek tören sonrasında açılacağını bildiren Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti: “Şu an Kayserililer istifade etsin diye tesisleri işletmeye açtık. Bu kayak sezonunun sonuna kadar teleferik ve telesiyejlerden ücret almayacağız”
19 Şubat’ta yapılacak açılış sonrasında Erciyes Dağı’nda yapılacak tesislerin çalışmalarının hızlanacağını bildiren Özhaseki, “Önümüzdeki dönemde Hacılar ilçesinden başlayarak Hisarcık beldesine kadar olan alanda hiçbir eksik bırakmak istemiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*