Erciyes’te Telesiyejler Sezon Sonuna Kadar Ücretsiz çalışacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Kayak Merkezi’nde belediye tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan bütün telesiyejlerin sezon sonuna kadar ücretsiz olduğunu açıkladı.

Başkan Özhaseki, Kayseri halkının, hem Erciyes’te yapılan yatırımları yakından görme hem de hafta sonunu çocuklarıyla birlikte neşeli şekilde geçirme adına bunu yaptıklarını belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmlet Özhaseki, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ile birlikte Erciyes Kayak Merkezi’nde yeni hizmete açılan tesislerde incelemede bulundu. Erciyes Kayak Merkezi Hacılar girişinde, kayak yapılan alana gelen Başkan Özhaseki, burada vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra eşi Neşe Özhaseki ile birlikte 2.5 kilometre uzunluğundaki telesiyej ile Erciyes Dağı’nın 2 bin 650’nci metresine çıktı. Gondolla çıkan Başkan Özhaseki, ikinci istasyonda bulunan vatandaşlarla sohbet ederek çay içti.
Burada gazetecilere açıklamada bulunan Özhaseki, Erciyes Master Projesi kapsamında yapılan çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti. “Erciyes, Türkiye’nin en önemli kayak merkezidir” diyen Özhaseki, bu ifadesinin çok iddialı olduğunu ve bilerek söylediğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü bütün dağın planlandığı ve 12 ay doluluk sağlayacak, tepelerin birbiriyle bağlantılı olduğu, sporcuların, kayakçıların ve keyif yapmak isteyenler için bulunmaz bir mekan Erciyes. Burası için ciddi emek verildi. Bunun meyvelerini de alıyoruz.”
Başkan Özhaseki, 2 yıl önce Tekir bölgesinde temel atma töreni düzenlediklerini hatırlatarak, “Burada 16 tesisin temeli atıldı. 6 tanesi teleferik ve gondollardı. 6’sı sosyal tesislerdi. Birkaç tane karlama üniteleri vardı. 19 Şubat’ta nasip olursa bazı bakanlarımızın da katılımı ile açılışı olacak. Kayserili insanlarımız istifade etmesi, burada ne yapıldığını görmeleri adına emniyet tedbirlerini aldığımız için telesiyejleri hizmete açtık. Buradaki teleferik ve telesiyej tesisleri halkımıza kayak sezonu boyunca ücretsizdir. Sezon sonuna kadar da böyle olacak. Kayserili hemşehrilerimizin, belediyemizin yaptığı bu etkinliklerde yıllardır emek verdiği bu çalışmalarda, ne yapıldığını görmelerini istiyoruz. Kayak yapan yapmayan herkes görmesini istiyoruz. Burayı nefes almak isteyenler de gelip görebilir.” diye konuştu.
Açılış sonrasında yeni projelerin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmaların süreceğini anlatan Özhaseki, “4 teleferik ihalesi yapıldı ve inşasına başlanacak. Karlama üniteleri olacak. Mekanik tesisler hizmete girecek. Bu yılın sonuna kadar da onları tamamlayacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren Hisarcık’tan Hacılara, Develi’ye kadar olan kısımlarda eksik iş bırakmak istemiyoruz. İşletmeciliği biz de yeni öğreniyoruz. Allah, kaza bela vermesin. Ama ufak tefek hatalar olursa bunu da gidereceğiz. Kayseri’ye bu güzel hizmetler hayırlı olur.” diye konuştu.
Bölgede, 2 bin 500 metre uzunluğundaki gondol sistemli telesiyej ile çıkmak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu. Kayak malzemeleri ile yukarı çıkanlar uzun pistte kayarak aşağı iniyorlar. Yeni yapılan tesislerden memnun olan kayak severler, şehre bu projeleri kazandıranlara teşekkür etti.

Kaynak : http://www.haberimport.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*