Erzurum Kış Sporları Festivali Devam Ediyor

Erzurum Valiliği ile Buz Hokeyi Federasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Erzurum Kış Sporları Festivali” kapsamında kar üzerinde cirit gösterisi yapıldı. Yoğun kar yağışı altında yapılan cirit müsabakası yoğun ilgi görürken, yapılması planlanan paraşütlü atlamalar ise hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.
Erzurum’da bu yıl ilki düzenlenen “Kış Sporları Festivali” kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirilirken geleneksel sporlar da unutulmadı. Palandöken Dağı’nın eteklerinde düzenlenen Erzurum’un geleneksel oyunu olan ve aynı dalda birçok başarıya imza atan cirit oyuncuları kar üzerinde şov yaparak izleyenleri adeta büyüledi. Yoğun kar yağışı altında yapılan cirit yarışlarına ilgi büyük olurken, yerli ve yabancı çok sayıda turistte kar altında cirit yarışlarını seyretti. Festival etkinlikleri kapsamında
düzenlenen uçaktan paraşütle atlama gösterisi ise yoğun kar yağışı ve sis sebebi ile iptal edildi. Uçaktan atlayamayan paraşütçüler ise paraşüt takımları ile beraber uçarcasına kayak yaptı. Yerli ve yabancı turistlerin meraklı bakışları altında kayak ve paraşütü aynı anda yapan paraşütçüler ilgi odağı oldu. İzciler de yapılan gösterilere söyledikleri marşlarla renk kattı.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*