Gümüşhane teleferik projesi uygulanmaya başlandı

Gümüşhane Belediye Başkanlığının Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen “Gümüşhane Turizm Merkezi Yapılabilirlik Etüdü (Teleferik)” projesinin uygulamasına geçildi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında Gümüşhane Belediyesinin DOKA’ya sunarak destek aldığı “Gümüşhane Turizm Merkezi Yapılabilirlik Etüdü” projesi yapımı uygulanmaya başlandı.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, proje kapsamında kent merkezinde düşünülen alternatif teleferik hattı güzergahlarının belirlenmeye başlanıldığı, düşünülen güzergahlar içerisinde Mezire, Süleymaniye Mahallesi ve Kuşakkaya’nın yer aldığını söyledi.

Proje ile şehrin tarihi, doğal ve kültürel potansiyelinin harekete geçirilmesi, alternatif turizm modellerinin ve sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması ile Gümüşhane’ye gelen ortalama turist sayısını ve ortalama kalış süresini artırarak Gümüşhane’yi cazibe merkezi haline getirilmesini amaçladıklarını dile getiren Canlı, “İlimizde tahmin edilen alternatif güzergahlar olan Kuşakkaya, Mezire ve Süleymaniye Mahallesinde keşif çalışmaları başladı. Teleferik projesini şehrimizin turistik potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik önemli bir adım olarak görmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Canlı, bu projenin Gümüşhane’nin turizminde

Kaynak : www.haberfx.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*