İnkum sahiline teleferik geliyor

İnkum sahiline teleferik geliyor

İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, “Elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanarak 2013′de de halkımızın hizmetine sunmaya çalışacağız” dedi.

Kartal, il genel meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, özel idare 2013 yılı bütçesinin 23 milyon 150 bin lira belirlendiğini ve önceki yıla oranla yüzde 19 arttırdıklarını belirtti.

Genel idareden gelecek paralarla bütçenin 2013′de 50 milyon lirayı bulacağını kaydeden Kartal, şöyle konuştu:

“Belirlediğimiz bu bütçenin yüzde 42′si yatırıma, kalanı personel ve tüketime ayrıldı. Öncelikli işimiz yol, su ve kanalizasyondur. Yine bu yıl biz 48 kilometrelik birinci kat yeni asfalt, 37,5 kilometrede stabilize yol yapacağız. Şu anda 2 bin kilometrelik yol ağı olan ilde bin 300 kilometre asfalt yaptık. Yine idaremiz, önceki yıllarda olduğu gibi gelecek yıl da eğitim alanında önemli çalışmalar yapacak. Kent merkezinde Atatürk İlkokulu ile Amasra ilçesindeki Kaleşah İlkokulunu yeniden yapacağız. Ağdacı mahallemize de yeni okul yapacağız. Bilim Sanat Merkezi’ni de bu sene tamamlamak istiyoruz. Orduyeri mahallemizdeki Fatih İlkokulu’nun deprem güçlendirmesi yapılacak. İnkum sahiline teleferik projesi ile ilgili etüt ve proje çalışması yapacağız. Gelecek yıl 15 köyümüze çocuk oyun parkı kuracağız. 262 köyümüzün hemen hemen yarısını, çocuk oyun parkıyla tanıştıracağız ve bu her sene artarak devam edecek. Bunun yanında köylerimizde bekleme duraklarımızı kurmaya başladık. Bu çalışmamız da artarak devam edecek. 2013 yılını, 2012′den daha dolu dolu geçirmek için mücadele ediyoruz. Elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanarak 2013′de de halkımızın hizmetine sunmaya çalışacağız.

Kaynak : www.sondakika.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*