İzmir’de yapılacak Teleferiğin yeni ihale 7 Haziran’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi, BalçovaTeleferiği için 7 Haziran 2012 tarihinde ihaleye çıkacak. Belediye tarafından yapılan teknik incelemede, kullanılması sakıncalı hale geldiği belirlenerek hizmete kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri’nin AB standartına uygun olarak baştan aşağı yenilenmesi için yapım ve proje ihalesi açılacak. İhalenin sonuçlanmasının ardından 300 gün içinde tamamlanması planlanan çalışmalarla şehrin bu simge yapısı İzmirlilerin hizmetine sunulacak. Yeni teleferik saatte bin 200 kişi taşıyabilecek. kabinleri sekiz kişilik olacak. Daha önceki yapım ve proje ihalelerinin ilki, yüklenici firma sözleşme imzalanması için gerekli olan evraklarını tamamlamadığı için, son ihale ise Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1974 yılında kurulan Balçova Teleferik Tesisleri’nin uzun yıllar kullanım sonucu yıprandığı düşüncesiyle Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’ne teknik inceleme yaptırdı. Bu incelemenin sonunda hazırlanan raporda, tesisin kullanılmasının sakıncalı olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği belirtildi.

Söz konusu raporu değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, mekanik aksamla ilgili avan proje ve teknik şartnameler konusunda çalışma yaparak taşıyıcı halat, makara takımları, taşıyıcı gondol ve klemens direklerle ilgili iyileştirme çalışmaları yapmak üzere 2008 başında tesisleri kapattı. Gerekli ödenekler ayrılarak beş altı ayda iyileştirilmesi planlanan tesis, 2009 yılında AB normlarında yeni yönetmeliğin uygulamaya koyulacağına ilişkin bilginin alınması üzerine bir süre beklemeye alındı. Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, İnsan Taşımak Üzere Tasarlanan Kablolu Taşıma Tesisatı yönetmeliklerine ilişkin uygulama zorunluluğu getirilmesi üzerine hızla harekete geçilerek ihale süreci başlatıldı ancak kısa sürede yapılan ihalesi, yüklenici firma gerekli evrakları tamamlayıp sunamadığı için iptal edildi. Daha sonraki ihale ise Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildi.

Kaynak : www.timeturk.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*