Kastamonu Ilgaz Dağı Yurdum Tepesine Telesiyej Yapak İçin Büyük Hamle

Yaklaşık 21 milyon 832 TL maliyeti olan Kastamonu Ilgaz Dağı Yurdum Tepe Telesiyej Mekanik Tesisi yapım işinin kapalı zarf usulü ihalesi İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği hizmet binasında yapıldı. İhalede en düşük teklifi İsviçreli firma Bartholet verdi. 11 milyon 484 bin TL teklifi değerlendirecek olan komisyon, kararını daha sonra verecek.
Kastamonu ili için “Yılların Rüyası” olarak bakılan Yurdum Tepesi Kayak Merkezi için ilk ihale bugün yapıldı. Kastamonu Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni tarafından yapılan ihaleye biri yerli üç firma teklif verdi. Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında yapılan ihaleye katılan firmaların önce yeterlilik belgeleri incelendi. Yeterlilik belgelerinin incelenmesinin ardından firmaların ilk teklifleri açıldı.
STM Sistem Teleferik Montajı Tur ve İnş ve Tic AŞ firması ile Yapıkur İnşaat sanayi ve Ticaret Ltd Şti ortak girişimi, 19 milyon bin 860 bin TL, Doppelmayr Seilbahnen GmbH firması 19 milyon 100 bin TL, İsviçre Bartholet Maschinenbau AG firması 23 milyon 553 bin TL teklif verdi. Bu teklifleri düşündüğünden büyük bulan Vali Erdoğan Bektaş, tekliflerini revize etmelerini isteyerek, “Bu rakamlarla bu işi gerçekleştirme şansımız yok. Türkiye’de yapılan diğer tesisleri biliyorum. Tekliflerinizi revize edin.” dedi. 30 dakika ara verildi.
Aradan sonra yapılan tekliflerde, STM Sistem Teleferik Montajı Tur ve İnş ve Tic AŞ firması ile Yapıkur İnşaat sanayi ve Ticaret Ltd Şti ortak girişimi 14 milyon bin 916 bin TL, Doppelmayr Seilbahnen GmbH firması 16 milyon 758 bin TL, İsviçre Bartholet Maschinenbau AG firması 11 milyon 484 bin TL teklif verdi.
Vali Bektaş üçüncü teklifleri de alarak, İsviçre Bartholet Maschinenbau AG firması en düşük teklif olan 11 milyon 484 bin TL, STM Sistem Teleferik Montajı Tur ve İnş ve Tic AŞ firması ile Yapıkur İnşaat sanayi ve Ticaret Ltd Şti ortak girişimi 14 milyon 500 bin TL’ye düşerek ikinci, Doppelmayr Seilbahnen GmbH firması aynı teklif olan 16 milyon 758 bin TL ile üçüncü oldu.

YILLARIN RÜYASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Kastamonu Ilgaz Dağı Yurdum Tepesi kayak merkezi için “Yılların Rüyası” ifadesini kullanan Vali Erdoğan Bektaş, ihalenin ardından yaptığı açıklamada, “Yıllardır konuşulan ancak yapılamayan bir iş” dedi.
Bektaş, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ilgaz Yurdum Tepe Kayak Tesisi yapımı için ihaleye çıkmıştık. İhaleyi gerçekleştirdik. Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla ihaleyi yaptık. 4 firma teklif aldı 3 firma ihaleye katıldı. Bizim yaklaşık maliyetimiz 21 milyon 832 bin lira idi. Arkadaşlardan üçüncü teklifte son tekliflerini revize ettiler. Bu durumda ilk bakışta en ucuz teklifi Bartholet Maschinenbau AG 11 milyon 484 bin lira olarak gözüküyor. Ancak bu diğer iki firmayı tanıyoruz, Türkiye’de iş yaptıkların biliyoruz. Bartholet Maschinenbau AG İşviçre firması 50 yıllık firma olduğu belirtildi. Türkiye piyasasına ikinci ihalesini giriyor. Birincisini Erzincan’da girmişler alamamışlar. Uygun teklif vererek piyasaya girmek istiyorlar. Araştıracağız, komisyon olarak firmanın işi sağlıklı yapabileceğine inanırsak en ucuz teklifi verene ihaleyi vereceğiz. Aksi kanaat olursa diğer çarelere bakacağız.”

EN UFAK TEREDDÜT OLMAMASI GEREKİYOR
İhaleyle ilgili bilgi veren Vali Bektaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ihale kapsamında 2 bin 50 metre bir telesiyej tesisi, 900 metre başka bir telesiyej uygun şartlarda snowtrak, jetsiki yani kar motosikleti, bir jenaratör, sistemin yeraltından elektrik tesisatını içeriyor. Bu ihale dışında günü birlik tesisler, yollarını, enerjisini, suyunu yapacağız, onlar bunların dışında. Rakam benim umduğunum altına inmiş oldu. İnşallah bakacağız firmaya ikna olursak, çünkü bu tesisler uzun yıllar hizmetini beklediğimiz tesisler. Dolayısıyla en ufak tereddütümüzün olmaması gerekiyor. Her yönüyle inceleyip karar vereceğiz. 250 gün kasım ayına denk geliyor gelecek sezona yetiştirmeyi hedefliyoruz. Zor işleri bizim kendimiz girmemiz gerekiyor, uzun yılların hayali, rüyası. Kolay bir iş değil. En küçük teklifi KDV ile 13 milyon 500 milyonluk bir iş. O kadar olmasa da 3 -4 milyonluk iş daha var. Neredeyse 20 milyonluk bir tesis. Bunu yapmaya çalışıyoruz, gelecek kışa yetirmeye hevesimiz ve iddiamız var. Kolay değil zor bir iş. Biz de işin içindeyiz.

Kaynak : http://www.haberimport.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*