Keltepe , ‘hüsran tepe’ oldu

Keltepe , ‘hüsran tepe’ oldu : Keltepe için verilen sözler yerinde duradursun, hemen yanı başımızda olanlar isyan ettirdi

Siyasiler Keltepe ile ilgili ‘Görüşmelerimiz sürüyor. Kayak Federasyonu olumlu bir cevap vermesi durumunda derhal çalışmalara başlanacak’ diyedursunlar, komşu il Kastamonu, Ilgaz’daki Yurdum Tepe için Bakanlık ve Kayak Federasyonundan tam destek aldı. Ilgaz Yurdum Tepe için hazırlanan 21 milyon 832 bin TL maliyetli kayak tesisi yapım işi ihale edildi.

1997 yılından buyana Karabük gündeminde bulunan, 2007 yılında yatırım programına alındığının müjdesi verilen Keltepe Kayak Merkezi projesi ile ilgili halen ‘çalışmalarımız sürüyor’ mesajları veriledursun, komşu il Kastamonu’dan gelen haber Keltepe’nin ‘hüsran tepe’ olduğunu açıkça gösterdi.

2000 metre yüksekliği ile Batı Karadeniz Bölgesinin en yüksek noktası olan, yaylaları ve ormanlarıyla büyüleyen, zirvesi Mayıs ayı sonlarına kadar karla kaplı olan Keltepe için Kayak Federasyonundan olumlu bir cevap beklenirken, komşu il Kastamonu adı geçen federasyondan ve Bakanlıktan tam destek alarak ikinci bir kayak pisti için ihale gerçekleştirdi.

Ilgaz Yurdum Tepe’de Uludağ ve birçok kayak pistinden daha üstün olan 3 bin 40 metre uzunluğunda, saatte bin 500 kişi taşıma kapasiteli telesiyej yapımını ön gören ihale Kastamonu’da yapıldı. İhalede en uygun teklifi İsviçreli firma verdi. Ilgaz Yurdum Tepe’deki yeni kayak pistinin yapımına ilerleyen günlerde başlanması ve önümüzdeki kış sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

Son olarak Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Keltepe ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunmuş, Kayak Federasyonu ile görüşmelerin devam ettiğini söylemişti. Kahveci federasyonun olumlu bir cevap vermesi durumunda da derhal çalışmalara başlayacaklarını söylemişti.