Kış Sporlerı Eğitim Projesi Hız Kesmiyor

Erzurum Valiliği öncülüğünde Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kış Sporları Eğitim Projesine ilgi çığ gibi büyüyor. Geçen yıl 15 bin öğrenciyi Buz Pateni ile tanıştıran GHSİM bu yıl bu rakamı da aşmak istiyor. Aziziye, Yakutiye ve Palandöken İlçeleri’ndeki okullardan günden yüzlerce öğrenci 500’lük Buz Hokeyi Salonu’na taşınarak, burada buz pateni eğitimi veriliyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’da Buz Sporları Eğitim Projesinde çalışmaları yakından takip ederek, antrenörlerden çalışmalar hakkında bilgi alıyor. Dün Yakutiye İlçesi’nde bulunan Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencilerinin çalışmalarını takip eden Çintimar, öğrencilere buz sporları hakkında bilgi verdi.
GEÇEN YIL 15 BİN ÖĞRENCİ BUZ PATENİ ÖĞRENDİ
Valilik öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Kış Sporları Eğitim Projesi kapsamında şu ana kadar Erzurum’da 15 bin dolayında öğrenciye buz pateni eğitimi verilerek, onların buz pateni öğrenmeleri sağlandı. Bu proje kapsamında buzda kaymayı öğrenen öğrenciler daha sonra buz pateni, buz hokeyi, short track ve curling branşlarına yönlendirilerek yekteneklerine göre bu branşlarda lisanslı sporcu olmaları sağlandı. Bu sistemin bu yılda devam edececeğini belirten GHSİM İl Müdürü Fatih Çintimar, Bu proje kapsamında öğrencilerin okullarından alınarak buz salonlarına taşındığını ve tüm malzemeleri n de GHSİM tarafından karşılandığını belirtti. Projede 15 antrenör ve iki proje görevlisi görev aldığını belirten GHSİM Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum’da başarı ile yürütülen projenin büyük bir ilgi görmesinden oldukça memnun. Çintimar, ”Erzurum’da yaşayıp buzda kaymayı bilmeyen kalmasın” sloganı ile start verilen Kış Sporları Eğitim Projesi kapsamında şehirde 10 bin, ilçeler ve diğer illerden gelen öğrenciler ile 15 bine yakın öğrenciye buz pateni öğrettiklerini söyledi.
PROJE TAM GAZ DEVAM EDİYOR
“Kış Sporları Eğitim Projesi” kapsamında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Çintimar, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ile yaptıkları protokol gereği geçen kış sezonunda günde 150-200 dolayında Üniversite öğrencisine buz pateni ve buz hokeyi öğrettiklerini belirtti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, ETÜ öğrencilerinin de buz çalışmalarını 500’lük Buz Hokeyi salonunda yaptığını ifade etti. Çintmar, ”Çocuklarımızın obezite probleminden ve bilgisayar oyunlarından uzaklaştırılıp, sağlıklı bireyler olmaları için çaba sarf ediyoruz. Biz gençliğimizin geleceğini sporda görüyoruz” diye konuştu.
Çintimar, kendilerine proje kapsamında destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Vali Sebahattin Öztürk ve tüm yetkililere teşekkür etti. Çintimar, Kış Sporları Eğitim Projesi’nde Proje Ofisinde Yusuf Tosunoğlu ile Ferhat Doğuş Aygün ve 15 Antrenörün görev yaptığını belirtti. Çintimar, “Projede görevli salon görevlileri, ofis görevlileri, antrenörler ve otobüs sürücümüzü fedakarlıklarından dolayı kutluyoruz” dedi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*