Kızılay-Dikmen Teleferiğine Güvenlik Ayarı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Kızılay-Dikmen teleferik hattı başta Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere kamu kurumları için güvenlik zaafiyeti oluşturunca projeye güzergah ayarı çekti.
Kızılay-Dikmen Teleferik Hattı’nın üzerinden geçtiği kamu kurum ve kuruluşları, güvenlik ve hattın mülkiyet sınırlarına girmesi gerekçelerini gösterek, teleferik projesinin güvenliği olumsuz şekilde etkilemeyecek şekilde değiştirilmesi ya da iptal edilmesi isteminde bulundu. Askı süresi içerisinde gelen itirazlar doğrultusunda kent içinde yapılması planlanan teleferik hattına güvenlik ayarı çeken Büyükşehir Belediyesi, tüm güvenlik önlemlerinin alındığı yeni bir hat oluşturdu.

Bu akşam görüşülecek

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu akşam yapılacak olan ağustos ayı son oturumunda, Başkent’in merakla beklediği teleferik projesi başkanlık yazısı olarak yeniden meclis gündemine gelecek. Büyükşehir Belediyesi’ne teleferik hatlarıyla ilgili yapılan itirazlar üzerine EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, “Dikmen Vadisi-Kızılay teleferik hattının geçeceği alanlarda güvenlik ve hat izdüşümü ile ilgili tereddütlerin olduğu belirtilmiştir” diyerek itirazlar üzerine şu önlemleri aldı:

Kabinler küçüldü, kapılar kapandı

“Tereddütler incelenmiş olup, bu kapsamda teknik şartlar zorlanarak teleferik istasyonları ve kabin büyüklükleri ile ilgili küçültmeye gidilmiştir. Ayrıca güvenlikle ilgili olarak, her kabin ve istasyona kamera sistemi konulması, istasyonlarda devamlı güvenlik kontrollerinin yapılması ve yolcuların x-ray cihazından geçirilmesi gibi pek çok güvenlik önlemi alınması kararlaştırılmıştır. Bununla birlikte tamamen kapalı kabinler tercih edilecek olup bu kabinlerin içeriden açılması mümkün olmayacaktır. Hat güzergahı yüksek güvenlik gerektiren kurumların alanları üzerinden geçmeyecektir.”

İtirazlar yeniden değerlendirilmeli

Alınan önlemleri üzerine Başkanlık yazısında şu ifadelere yer verildi: “EGO Genel Müdürlüğü’nün yeni hat projesinde güzergah değiştirilerek itirazlara konu olan parsellerde hat izdüşümünün kaydırıldığı, güvenlik endişelerinin en aza indirilmesi için gerekli müdahalelerin yapıldığı, itirazları bu minvalde ve EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı’nın düzeltilen yeni projesine göre değerlendirilmesi gerektiği görüş ve kanaatine varılmıştır.

Kaynak : www.hurriyet.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*