Londra Teleferiğinin Açılış Töreni

Londra’da Olimpiyat köyü yakınlarındaki Kuzey Greenwich’de yer alan elektrikli araçlar vasıtasıyla nehri karşıdan karşıya ilk defa havadan geçmek mümkün olacak.

1.1 Kilometre uzunluğunda ve 34 kabinden oluşan sistem ile nehrin Greenwich yakasından Royal Docks’a 5 dakika süren bir seyahat ile ulaşılabilecek. 34 kabin teleferik ile bir saat içerisinde karşı yakaya 2 bin 500 kişinin taşınması mümkün olacak.

Londra Ulaştırma Müdürlüğü, Londra Belediyesi’nin katkıları ve Emirates Havayolları sponsorluğunda açılan teleferiğin Olimpiyat nedeniyle milyonlarca turisti ağırlaması bekleniyor.

Nehirden 90 metre yükseklikte yer alan sistem, Londra’yı kuşbakışı görme imkanı sağlarken engelliler 10 kişinin oturabildiği kabinlere tekerlekli sandalye ile ulaşabilecek. Toplamda 60 milyon İngiliz Sterlinine inşa edilen sistemin, 36 milyon pounduna sponsor olan Emirates Havayolları, önümüzdeki 10 boyunca ulaşım sisteminin işletme ve isim haklarını elinde tutuyor.

Londra Ulaştırma Müdürlüğü Yetkilisi Danny Price, “Projenin planlandığı zamanda ve bütçeyle yerine geldiğini duyurabildiğimiz için çok mutluyuz.” açıklamasında bulundu.

Açılın gerçekleştiği Greenwich yakasında Ulaştırma Müdürlüğünü protesto etmek için toplanan kalabalık, otobüs şoförlerinin maaşlarını protesto etmek için bir gösteri düzenledi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı protesto, Olimpiyatlar nedeniyle binlerce kişiyi taşıyacak ulaşım araçlarından tren ve metro kullanıcılarına yapılan maaş artırımının otobüs şoförlerine yapılmamasını protesto etti. Göstericiler sloganlar atarak taleplerinin gerçekleştirilmemesi halinde greve gideceklerini duyurdu.

8 milyon kişinin yaşadığı Londra şehrinin Olimpiyatlar nedeniyle 8,8 milyon bilet sahibini ağırlamasının ulaşım sistemlerine katacağı ağırlık ve maddi kazancı göz önünde bulundurmalarını talep eden protestocular “Unite Derneği olarak otobüs şoförlerinin haklarını duyurmak için buradayız. Olimpiyatlar ulaşım sistemine büyük bir ağırlık katacak ve bizler bunun dikkate alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Kaynak : www.londragazete.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*