Ordu’da Teleferik Gerçekten Kapanıyor mu?

Danıştay, bugüne kadar 1 milyon kişiyi taşıyan Teleferik hizmeti konusunda Ordu Bölge İdare Mahkemesinin verdiği kararı bozdu. Karar Ordu’da yok etkisi yaptı.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Danıştay’ın kararını yanlı bulduğunu belirterek, “Karşı dava açacağız. Elimizde bilirkişi raporları var, bilirkişi raporları sabit, olay tamamen sabit. Ordu İdare mahkemesi delillere göre karar vermişti. Danıştay karar verirken belirli bir eksiklik olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ordu Belediyesi’nin Haziran ayında açılışını gerçekleştirdiği teleferik için şok karar. Danıştay, bugüne kadar 1 milyon insanı Boztepe’ye taşıyan teleferik için ‘yürütmeyi durdurma kararı’ verdi.

Teleferiğin yapımı sırasında Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından alınan inşaatın durdurulması kararı üzerine Ordu Belediyesi Ordu Bölge İdare Mahkemesine başvurmuş ve mahkemeyi kazanmıştı. Ancak Ordu Bölge İdare Mahkemisinin kararı Danıştay tarafından bozuldu.

Ordu’da uzun süredir tartışma konusu olan yaklaşık 500 metre yüksekliğindeki Boztepe’ye ulaşımı sağlayan teleferik hizmete açılmasının ardından ortaya çıkan sorunlar Ordu Belediyesi’ni adeta canından bezdirdi. 9 Haziran tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla resmen açılışı yapılan Teleferik hizmeti Danıştay tarafından durduruldu. Daha önce Ordu İdare Mahkemesi tarafından faaliyetine izin verdiği Teleferiğin Yalı Camii önündeki ayağının tarihi bütünlüğü zedelediği gerekçe gösteren Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü konuyu Danıştay’a taşıdı. Konuyu ele alan Danıştay, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün savunmasını haklı bularak teleferik hizmeti konusunda ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

Torun: “Büyük üzüntü

içerisindeyim”

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Danıştay’ın kararını yanlı bulduğunu söyledi.

Kararın şaşkınlığını yaşadıklarını belirten Torun, “Danıştay, Ordu İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu. O karara istinaden de bu gün Samsun Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan karar çıkacak. Bekliyoruz” dedi.

Büyük bir üzüntü yaşadığını belirten Başkan Torun, “Gerçekten çok üzülüyorum. Sonuçta bir milyonun üzerinde insanımız, konuğumuz teleferiği kullanmış. Teleferiğin Ordu turizmine katkıları ortada.Bazı endişeler vardı. Görüntünün bozulacağı veya buna benzer bazı endişeler vardı, görüldü ki bu kaygılar çok yerinde değil. Ve Teleferik Ordu’nun esnafına çok büyük değer kattı. Ordu’ya gelen konuklarımız sadece bir gece yatıp sabah erkenden gidiyorlardı. Şimdi konaklama süreleri uzadı. Ordu’ya gelen turist sayımız arttı. Teleferiğin Ordu’ya kattığı değer belli. Yargının kararına saygılıyız, davayı takip edeceğiz. Sonuçlarını hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

“Danıştay yanlı karar verdi”

Kararın ardından gelişen sürecin ne olacağı konusunda bir bilgisi olmadığını dile getiren Torun, “ Karardan sonra gelişecek sürecin nasıl olacağını bilmiyorum. Bizde hukuken değerlendireceğiz. Karşı dava açacağız. Şu anda bu gün kuruldan çıkacak kararı bekliyoruz tekrar. Nasıl bir uygulama olacak bilemiyorum. Bizim elimizde bilirkişi raporları var. Danıştay’ın aldığı kararı kesinlikle yanlı buluyorum. İdare Mahkeme’miz delillendirerek bu kararı vermişti. Bilirkişi raporları sabit, olay tamamen sabit, Danıştay karar verirken belirli bir eksiklik olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak : ordu teleferik

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*