Tarihi Eser Ordu Teleferiğini Tepetaklak Etti

Bugüne kadar orduya bir çivi çakmayan insanlar bugün ordunun dünyada adını duyurabileceği bir araçı danıştaya yasaklatarak bir ilke daha imza attılar.Neymiş efendim tarihi eser. Peki soruyoruz bu kadar önemliydi bu zamana kadar o tarihi eserlerinin etrafı ne diye talan edildi ki şu an teleferiğin neresi bu insanları rahatsız etti.Gerçekten ordu düşmanlığı ve ilimizin gelişmesini istemeyen zihniyetle bir ordulu olarak kahroluyoruz.
Orduyu en güzel görünümde izlediğimiz boztepeyi oldu olacak kapatın insanlar izlemesin ordunun şekli bozuluyor bu nasıl zihniyettir bir milyon kişiyi taşıyan ve onlarca kişinin orduya gelmesine vesile olan teleferiğin neresi rahatsızlık veriyor anlaması gerçekten zor.
Sonuç olarak danıştay verdiği karar ile orduya ve ordu halkına büyük bir hüzün katmıştır.Mutluluklar ise buraya dar bir zihniyetle bakanların olmuştur.
Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise, “Maalesef Danıştay İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu. Şu anda bu karara istinaden Samsun Tabiat varlıklarını Koruma Kurulu’ndan yeni bir karar çıkacak. Biz de bekliyoruz. Bu karara istinaden alacağımız ya da sürdürmemiz gereken, takip etmemiz kararı değerlendireceğiz. Ama şuna üzülüyorum. Sonuçta rakamlarını açıkladık. 1 milyonun üzerinde vatandaşımız bunu kullanmış. Şu anda Ordu turizmine de katkıları ortada. Bazı endişeler vardı, görüntünün bozulacağı şeklinde. Görüldü ki bu kaygılarda çok yerinde değil. Gerçekten Ordu’nun esnafına çok değer kattı. Ordu’ya gelen esnafımız akşam gelip sabah gidiyorlardı. Teleferiğin Ordu’ya kattığı değer belli. Bu saatten sonra bunu başka bir şekilde değerlendirmek son derece üzücü. Artık yargıyı takip edeceğiz ve sonuçlarını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Kaynak : www.haberordu.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*