Teleferik Durdu, Uludağ’da Turizm Felç Oldu

Yazın Uludağ’a çıkmak için yoğun olarak kullanılan teleferiğin 3 gündür çalışmaması Sarıalan’daki işletmecileri zora soktu. Ayrıca teleferiği kullanarak her gün işe gidip gelen Çobankaya mevkiindeki çadırcılar da mağdur oldu.

Geçtiğimiz salı günü aralıklarla çalışan, çarşamba günü de sabah çalışan, teleferik perşembe gününden itibaren hiç çalışmadı. Çarşamba günü sabah yolcuları yukarı çıkaran teleferik öğreden sonra çalışmayınca vatandaşlar dolmuşlarla aşağı indi. Her yıl Sarıalan mevkiinde kalan babasını teleferikle ziyarete gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de dün Uludağ’a makam aracıyla çıktı. Bakan Çelik’in etrafını saran vatandaşlar, yeni teleferiğin inşa edilmesini, eskisinin ise çalıştırılmasını istedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerini arayan Çelik, eski teleferiğin rüzgar sebebiyle çalışamadığını öğrendi ve bunu vatandaşlara bildirdi.

Teleferiğin çalışmaması üzerine Sarıalan’daki yüzlerce turist minibüslerle Bursa şehir merkezine gitti. Yetkililer, Kadıyayla istasyonu ve Teferrüç istasyonu arasında saatteki hızı 70 kilometreyi aşan poyraz olduğunu belirterek, “Teleferik, talimatnameler gereği, 70 kilometre üzerindeki rüzgarlarda çalıştıramıyor. Sarıalan’da rüzgar olmayabilir. Ancak teleferik güzergahı üzerindeki ara bölgelerde kabini sallıyor ve direklere çarptırıyor. Tesisimiz 50 yıldır kazasız çalışıyor. Risk almamak ve yolcuların can güvenliği için seferleri iptal ediyoruz” dediler.

Uludağ’daki minibüsçüler ise, “Teleferik çalışmayınca Uludağ’da hayat duruyor. Ne kır gazinoları, ne işyeri sahipleri iş yapabiliyor. Yeni teleferiğin bir an önce farklı güzergahta eskisini iptal etmeyecek şekilde yapılmasını istiyoruz. Yeni teleferik de başka güzergahta olursa iki tesisten birisi alternatif olarak hizmet verebilir” dedi.

Kaynak : Haber FX

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*