Teleferik,kış aylarından sonra en yoğun günlerini yaşıyor

Bursa’da, sıcaktan bunalan vatandaşların serinlemek için Uludağ’ı tercih etmesi dolayısıyla, 49 yıldır faaliyet gösteren teleferik, kış aylarından sonra en yoğun günlerini yaşıyor. Teleferiğe binmek için saatlerce kuyruk bekleyen Bursalılar ise duruma isyan etti.
Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilerinin verdiği bilgilere göre, Bursa kent merkezinde pazar ve pazartesi günleri 37 dereceyi bulan sıcaklık ve yüzde 70′i aşan nem oranları yüzünden bunalar vatandaşlar ve turistler, en yüksek sıcaklığın gölgede 24 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’a akın etti. Bursa-Uludağ kara yolunda bu yüzden yoğunluk yaşanırken, teleferik kış aylarından sonra en yoğun gününü, pazar günü yaşadı.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, gidiş-dönüş olarak yaklaşık 4 bin 400 kişi Uludağ’a çıkmak için teleferiği tercih etti. Bu arada, teleferiği kullananların yüzde 85-90′ının yabancı turist olduğunu bildirildi.
BURSALILARIN TELEFERİK İSYANI
Öte yandan sıcak havadan bunalarak Uludağ’a gitmek isteyenler, yoğunluk karşısında saatlerce kuyruk bekledi. Teleferiğe hem giderken hem de dönüşte kuyruk çilesi çektiklerini kaydeden vatandaşlar, “Bizler Bursalı olarak sıcaktan kaçalım diyoruz, teleferik daha fazla bunaltıyor. Teleferiğe binmek için tam 2,5 saat ayakta bekledik. Sarıalan ve Kadıyayla durakları full dolu olunca 2,5 saatte ayakta oralarda bekledik. Biz sıcaktan kaçarken teleferik işkencesine takıldık. Görevliler bunun hep aynı olduğunu söylüyorlar. Böyle rezillik görmedik. İnsanlar teleferiğe binmek için birbirleriyle kavga ediyorlar. Buraya çok sayıda yabancı turist geliyor. Bu işkenceyi onlar da çekiyorlar. Bu turistler bir daha buraya gelir mi? Bu kanayan yaraya biran önce çözüm bulunmalı” dediler.

Kaynak : www.bursadabugun.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*