Teleferikten önce Meram Bağları’na bakım şart

Meram Bağları’na teleferik yapılacağı gündeme gelirken, halk teleferikten önce yıllardır düzenleme çalışması yapılmayan Meram Bağları’nda gerekli çalışmanın yapılmasını istiyor.
KONYA Büyükşehir Belediyesi, Meram Bağları olarak bilinen alanın teleferik ile izlenmesi için 17 Ağustosta teleferik istasyonu ihalesine gidecek. Yaklaşık 20 yıldır yürüyüş yolları düzenlenmeyen, içerisinde çok sayıda atıl ve yıkılmış kulübe bulunan, bakımsız piknik yerleri ile unutulan bir tepe olan Meram Bağları Tepesi’ne şimdi hiçbir düzenleme yapılmadan, teleferik yapılması planlanıyor.

Genelde Türkiye’de ağaçlık ve dağlık arazilerde kullanılan teleferikler, en çok Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yaygın. Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram’a teleferik istasyonunu yaptığında, Konya ilk teleferiğini de görmüş olacak. Büyükşehir Belediyesi web sayfasından teleferik istasyonu ihale tarihini 17 Ağustos olarak duyurdu. Ne kadara mal olacağı henüz netliğe kavuşmayan teleferik istasyonu, şimdiden Konya’da tartışma konusu oldu.

ÖNCE DÜZENLEME YAPILSIN

Neredeyse 20 yıldan fazla süredir bir düzenleme çalışmasının yapılmadığı tepede, yürüyüş yolları eski görüntüsünden uzak toprak yola dönüşmüş, yıkık ve atıl vaziyetteki kulübeler sarhoş ve tinercilerin yuvası olmuş, tepedeki piknik yerleri ise yıllardır düzenleme yapılmaması nedeniyle bakımsız bir alan haline gelmiş durumda.

Daha önceki aylarda da gündeme getirdiğimiz Meram Tepesi düzenleme çalışmalarından önce, teleferik istasyonun kurulma planı vatandaşın tepkisini çekiyor. Vatandaş, tepeye yıllardır bakım yapılmadığından ve hızla yayılan şehirleşmeden dolayı bölgenin eski havasını kaybettiğini düşünüyor.

Teleferik yapılmadan önce tepenin, göze hoş gelecek, vatandaşı rahat ettirecek bir alana dönüştürülmesi gerektiğini kaydeden vatandaşlar, düzenleme yapılırsa, teleferik ile turistler bakımsız tepeyi görmektense, akıllarda yer edecek güzel bir Meram göreceği önerisinde bulundular.

GELEN NEREYİ İZLEYECEK

20 yıl önce tepedeki yürüyüş yolları nasılsa, bugün de aynı olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Yıllardır Meram’a gider geliriz. Konya’mızın gözbebeğidir. Konya’da nefes alacağımız yegâne yerdir. Fakat ne hikmetse, çocukluğumuzda Meram nasıl ise, hala aynı durumda. Ne bir düzenleme yapılıyor ne de niye yapılmadığına dair bilgi veriliyor. Teleferik yapılacakmış, yapılsın fakat önce tepe bir düzenlemeden geçirilsin. Çünkü Konya dışından gelen kişiler Meram’da neyi izleyecek. Tepe içinde Meram Dere yolu var. Bu yolun etrafı çöpten, pislikten geçilmiyor zaten. Her taraf sahipsiz köpek dolu. Yıkık, virane kulübelerde bunun çabası. Yürüyüş yolları deseniz, artık yol olmaktan çıkmış. Şimdi bunlar yapılmadan, teleferik getirilmesi anlamsız. Meram’ı güzelleştir, sonra görücüye çıkar.Vatandaşlar, teleferikten Meram’dan ziyade, Meram’da yapılan kaldırım çalışmalarını izlemesin. Bunu yapmak çok zor bir şey değil. Bir iş yapılıyorsa lütfen en iyi ve en güzel şekilde yapılsın” dedi.

Kaynak : www.yenimeram.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*