Ukraynalı Turizm Acentelerine Palandöken Tanıtımı

Erzurum Valiliği ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ortaklaşa düzenlediği turizm tanıtım toplantıları kapsamında Ukraynalı turizm acentelerinin yöneticileri Erzurum da bulunan kış turizmi ile alakalı tesisler tanıtıldı.
Palandöken Kayak Merkezindeki bir otelde yapılan toplantı ile tur acenteleri yöneticileri ile bir araya gelen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve KUDAKA yöneticileri Erzurum’u ve kış sporları merkezini slaytlar eşliğinde tanıttı.
Yurt dışından gelen turist sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk “Erzurum Artık Dünya kış sporlarının merkezi haline geldi. Birçok kış sporlarının yapıldığı yerde bulunmayan tesisler Erzurum’da mevcut. Ukraynalı turistlere kış turizminin kapısını aralıyor. Bugün burada Ukrayna’nın Odessa ve Kiev şehirlerinden toplam 17 konuğumuz var. Konuklarımız gezi kapsamımda Erzurum’un tarihi kültürel zenginliklerini ve alt yapısını yerinde görme fırsatı bulacaklardır. Ukrayna bizim önemli bir turizm partnerimiz ve komşumuz. Fakat son 2 yılda turizm bakımından Erzurum’a çok fazla Ukraynalı turistin gelmediğini, gelemediğini görüyoruz. 2011 de 549, 2012 de 408 Ukraynalı misafirimiz olmuş. Biz bu sayıyı artırmayı arzuluyoruz. Erzurum gerek kış spor tesisleri ile gerek kayak merkezleri ile dünyanın önemli merkezlerinden biridir. Rakiplerimiz Fransa, İtalya, İsviçre, Avusturya gibi ülkelerdir. Artık bütün dünya Erzurum’un farkındadır. 2011 yılında 25. Üniversiade kış oyunlarını Erzurum da düzenledik. Dünyanın önemli 46 kayak merkezi içerisinde 18. sıradayız. Kısa zamanda ilk 10’a girmeyi umuyoruz. Güzel imkânlara sahibiz. Bunu sizlerde yaşacaksınız. Bunu arzuluyoruz. Ben tekrar bu vesile ile Türkiye ve Erzurum’a hoş geldiniz diyorum. Umarım güzel günler ve zamanlar geçirirsiniz ve iyi hatıralarla ayrılırsınız” dedi.
Program sonrasında Ukraynalı tur acenteleri yetkilileri Erzurum’da bulunan kış sporları tesisleri ve Erzurum tarihi mekanları gezdiler.

Kaynak: iha

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*