Uludağ teleferik tesislerinin kapatılması turizmcileri ve esnafı mağdur etti

Uludağ teleferik tesislerinin kapatılması turizmcileri ve esnafı mağdur etti

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni teleferik inşaatı ile alakalı Lietner firması ile yap-işlet-devret modeliyle yaptığı anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle beraber Uludağ teleferik tesislerinin kapatılması turizmcileri ve Uludağ’daki esnafı mağdur etti.

Lietner firması hava şartları sebebiyle montaja yaz aylarında başlayacak olmasına rağmen belediyenin Bursa teleferik tesislerinin kapatılması , kar manzarası görmek isteyen vatandaşlar ile Uludağ’a gelmeyi planlayan kayakçıları üzüyor. Ayrıca Uludağ’daki otellerin müşteri sayısının aralık ayında her geçen gün artış göstermesi ile birlikte Uludağ yolunda trafikte sıkışıklık yaşanmaya başladı.

Bilhassa İstanbul’da Uludağ’da kayak paketi pazarlayan turizmciler, vatandaşların karla kaplı ormanları havadan görmek için teleferik ile çıkmayı tercih ettiğini söyledi. Turizmciler, “Sırf kar keyfi yaşamak için Uludağ’a gelen müşterilerimiz teleferik ile çıkmak istiyor. Uludağ teleferik tesislerinin kapatılması bizim rezervasyonlarımızın başka lokasyonlara kaçmasına sebep oldu. Zaten alternatif kayak merkezlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Uludağ’a Bursa’nın sembolu olan teleferik ile çıkmak istiyenler, tesislerin kapatıldığını duyunca başka yerleri tercih ediyorlar” diye konuştu.

ESNAF DA ZOR DURUMDA

Başta Kirazlı köyünde ikamet eden minübüs esnafı olmak üzere Sarıalan’da verenler zor durumda kaldı. Orman idaresinden dükkan kiralayan işletmelerden bazıları müşteri yokluğundan dükkanlarını açmıyor. Özellikle teleferiğin çalıştığı zamanlarda günü birlik gelenlerin Sarıalanda kar keyfi yaptığını kaydeden Uludağ’daki 50 civarındaki esnaf, kış sezonunda Uludağ teleferik tesislerinin kapatılması ile mekanlarına uğrayan kalmadığını söyledi.

Bölgeden 300 kişinin evine ekmek götürdüğünü ifade eden esnaf, “Kirazlı köyünde oturan minübüsçüler teleferik ile oteller arasında çalışamadığından kontak kapattı. Kayak için gelenler de direk oteller bölgesine gittiğinden Sarıalan mevkiine gelen yok. Ancak çok az sayıda karda et mangal yapmak için bu bölgeye gelen olursa dükkanlarda alış veriş olacak. Şu anda geçen yıla nazaran müşteri sayısı yüzde 80 azaldı. Teleferik tesislerinin personeli hazır. Bu tesislerin çalıştırılmamasına anlam veremiyoruz. Yeni tesislerin montajına mayıs ayından önce başlanamayacağı konuşuluyor. Bu süre zarfında Teleferik tesisleri açılırsa, esnaf evine ekmek götürür. Belediye yetkililerinin empati yaparak esnafın durumunu düşünmesini istiyoruz” dediler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*