Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası Taksimde Tanıtıldı

Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası tanıtımı çerçevesinde, Taksim’de gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler kıyasıya yarıştı.
Erzurum’un Palandöken Kayak Merkezi’nde 27 Şubat-4 Mart tarihleri arasında yapılacak Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nın kısa tanıtımı Taksim’de yapıldı. Taksim gezi parkında zihinsel engelli öğrenciler, antrenörleri gözetiminde renkli bir etkinlik düzenledi. Müzik ve çeşitli gösteriler düzenlenen etkinlikte, engelliler neşeli anlar yaşadı.

“SPOR BU ÇOCUKLARIMIZ İÇİN İLAÇ”
Özel Sporcular Spor Federasyonu Genel Koordinatörü Cahit Yavuz, Türkiye de ilkez zihinsel engellilerle ilgili bir dünya şampiyonası yapıldığını belirterek, “Bu şampiyona Erzurum Palandöken’de 27 Şubat, 4 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Kayak dediğimiz sporu normal insanların bile zorlanarak yaptığı sporu çocuklarımız rahatlıkla yapıyor. 14 kişilik takımımız şu an Palandöken’de kampta. 27 Şubatta yapılacak dünya şampiyonasında ödül bekliyoruz. Spor bu çocuklarımız için ilaç, bu sporun onları
bazı sıkıntılardan kurtardığını düşünüyorum” dedi.
İşitme Engelliler Beden Eğitimi Öğretmeni Burcu Pelister de, “2 yıldan beri bu öğrencilerle birlikteyim. Onlara sporlarda yardımcı oluyorum. Türkiye’nin olimpiyat ev sahipliği yapmasına sevindik. Kayak sporu eğitimi yok. Ancak buradaki gösterilerde çok başarılıydılar ve çok eğlendiler. Bu inşallah güzel bir etkinlik olacak. Çocuklar kapalı tutularak sınırlandırılmamalı çeşitli etkinliklere katılmalı ve kendilerine güven kazandırılmalı” diye konuştu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*