17nci Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası Değerlendirildi

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Efendioğlu, Erzurum’da yapılan 17’nci Dünya Gençler Snowboard Şampiyonasını değerlendirdiMustafa Efendioğlu, son derece başarılı bir şampiyonayı geride bıraktıklarını belirterek,?”FIS de, sporcular da çok memnun ayrıldı. Türkiye’nin 2020 olimpiyat adaylığı için de ciddi bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz” dedi.

Şampiyonanın yapılabilmesi için Vali Sebahattin Öztürk başta olmak üzere Vali Yardımcısı Özgür Arslan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ciddi çabalar ortaya koyduğunu söyleyen Efendioğlu, “Şampiyonaya bir ay kala suni kar yapımı için bahsettiğimiz isimlerin yoğun mesai harcadığını gördük ve bundan ötürü de onlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca Atatürk Üniversitesi’nin inanılmaz katkıları oldu. 250-300 kişilik gönüllüler ordusundan tutun da, İletişim Fakültesi’nin iletişim merkezi oluşturmasına kadar birçok konuda Atatürk Üniversitesi hep yanımızda oldu” diye konuştu.

Geleceğin yıldız sporcuları olarak gösterilen 400’e yakın sporcunun 10 gün süreyle yarıştığını hatırlatan Efendioğlu, 3-4 yaralamalı kazanın haricinde çok büyük talihsizliklerin yaşanmadığını, bunun da organizasyonun başarısını ortaya koyduğunu söyledi.

FIS’in ön raporunda “çok iyi” notunun verildiğini, bunun da sevindirici bir sonuç olduğunu söyleyen Efendioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz. Şampiyonanın başından, sonuna kadar büyük ilgi göstererek, ciddi katkı sağladılar. Şampiyonanın açıkçası tek eksiği seyirciydi. Biz de bundan sonraki organizasyonlarda seyirciyi çekebilmek için elimizden geleni yapacağız. Her ne kadar seyirci yarışlara gelmediyse de, şehir merkezine inen sporcu ve yöneticileri gösterdikleri misafirperverlik müthiş övgü topladı. Şehre giden herkes, mutluluklarını, beğenilerini aktardı, bu da bizi memnun etti. Sizin aracılığınızla Sağlık İl Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerine de ayrıca teşekkürlerimizi iletiyorum.

Şampiyonada Kanada ve İsviçre başarılı oldu. Bizim için çok yeni branşlar olması nedeniyle başarı gelmedi ama iyi bir tecrübe, deneyim oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda da madalya gelecek. Özetleyecek olursak, çok başarılı bir şampiyona yaşadık. Kayak Federasyonu olarak bu başarılı sürece katkı sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: haberler

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*