20 milyon dolarlık Uzungöl ve Sümela teleferik projesi inşaatı ağustos sonunda başlayacak

20 milyon dolarlık Uzungöl ve Sümela teleferik projesi inşaatı ağustos sonunda başlayacak :Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın şehre kazandırdığı önemli yatırımlardan birisini kazandıracak olan Dubaili işadamı Necdet Kerem, son günlerde Trabzon’u adeta su yolu yaptı.
Kerem, özellikle Çaykara’nın Uzungöl Beldesi’ne yapılacak olan teleferik projesini adım adım takip etmek ve biran önce başlamak için bir ay içerisinde neredeyse 15 kez Trabzon’a geldi. Vali Dr. Recep Kızılcık ile sık sık görüş alışverişinde bulunan ve yatırım konusunda bilgi veren Kerem, Vali Kızılcık’a teşekkür ederek, “Böylesine inanılmaz başarılı bir vali Trabzon’da görev yaptığı için çok şanslı bir şehir. Yapacağımız yatırımlar konusunda bizleri buraya getirmek için çok büyük gayretler sarf etti. Ve biz de başta Uzungöl ve Sümela’daki teleferik olmak üzere önemli bir yatırımı daha Trabzon’a yapmak için kolları sıvadık” dedi.

AĞUSTOS SONUNDA İNŞAAT BAŞLAYACAK

Proje ortağı Şükrü Fettahoğlu ile projenin uygulanma safhasında oldukça titiz davrandıklarını söyleyen Kerem, Ağustos ayının sonuna doğru inşaatın başlayacağını belirtti. Uzungöl’deki teleferiğin 7 direkten oluşacağını ifade eden Kerem, inşaatın bir yıl süreceğini ve bir yılda tamamlanmasının planlandığını söyledi. Kerem, Sümela teleferik projesi üzerindeki çalışmaların da devam ettiğini en kısa sürede fiziki çalışmaların başlatılması için yoğun çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

UZUNGÖL VE SÜMELA’YA 20 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIM

Çalışmalar hakkında bilgiler veren İşadamı Kerem, “İlk aşamada Uzungöl ve Sümela’da yaklaşık 20 milyon dolara mal olacak bu mega yatırım yapacağız. Gelişmelerin her safhası hakkında başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar olmak üzere ilgili bakanlarımıza beni bu yöreye yönlendiren sayın Valimiz ve belediye başkanımıza sürekli bilgi arz etmekteyim. Özellikle kurmakta olduğum teleferik sisteminin güvenli olarak inşası, işletmesinde doğanın korunması ve tarihi dokunun zarar görmemesi için iddialı olduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Ayrıca gerek inşaat safhasının, gerekse işletme döneminin bölgeye getireceği ekonomik katkılarını bilincinde olduğumdan projelerin en kısa zamanda gerçekleştirilmesini hedef aldım. Şimdiye kadar hiçbir projemi yarım bırakmadım ve tam zamanında gerçekleştirdim” dedi.

20 MİLYON DOLARLIK MEGA YATIRIM

Trabzon’da 20 milyon dolarlık mega bir yatırımın startını verdiklerini belirten İşadamı Necdet Kerem, “Bir süre önce Trabzon yöresinden başlatmış olduğum Dubai kaynaklı yatırım girişiminin aynı sevk ve heyecanla devam ettiğini ifade etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Özellikle Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın net bir duruş sergileyerek çalışmamıza tam desteğini lütfetmesi bana ayrı bir güç verdi” dedi.

Kaynak : www.gunebakis.com.tr