Abalı Kayak Merkezinde Yamaç Paraşütü Keyfi

Bölgenin en önemli kayak merkezinden biri olan Abalı Kayak Merkezi’ne gelen vatandaşlar bir yandan kayak yaparken, bir yandan da Artos Dağı’nda yamaç paraşütü izleme keyfini yaşadı.

Van’ın Gevaş ilçesinin Abalı köyünde bulunan Abalı Kayak Merkezi, hafta sonları kayak severlerin akınına uğramaya devam ediyor. Artos Dağı eteklerinde bulunan ve Van Gölü’ne bakan kayak tesisinde kayak yapmaya gelen Vanlılar, karşıda Süphan, Van Denizi, deniz içindeki adaları izleme şansı buluyor.

Hafta sonu 2800 rakımlı Artos Dağı’na telesiyejle çıkan kayak severler, zirveden süzülen yamaç paraşütü sürprizi ile karşılaştı. Rekabet İlköğretim Okulu’nda görev yapan Sibel Tırpancı isimli öğretmen, profesyonel olarak yaptığı yamaç paraşütüyle bu kez karda atlamanın zevkini yaşadı.

Yaz aylarında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde sayısız atlayış yapan Tırpancı, Abalı Kayak Merkezi’ndeki manzara kadar muhteşem bir manzaranın daha olmadığını dile getirdi.Bu arada hafta sonu Abalı’ya kayak yapmaya giden Van Valisi Münir Karaloğlu da, zirveden süzülen yamaç paraşütü atlayışını cep telefonuyla çekerek sosyal paylaşım ağı üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Kaynak: sabah

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*