Adıyamanda Kayak Merkezi Olma Çalışmaları Sürüyor

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Çelikhan’daki Çat Barajı Rekreasyon Projesi ve Kayak Merkezi çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Çelikhan’daki çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri Vali Demirtaş’ı makamında ziyaret etti. Demirtaş ziyarette, sivil toplum kuruluşlarını özellikle Suriye konusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik etti.

İlçe halkının Suriye konusunda gösterdiği gayrete işaret eden Demirtaş, Adıyaman’daki çadır kentte barınan Suriyelilere yardım edilmesi gerektiğini söyledi.

Çelikhan için önemli iki proje üzerinde çalıştıklarını belirten Demirtaş, Çat Barajı Rekreasyon Projesi ve Kayak Merkezi çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Çat Barajı Rekreasyon Projesinde çalışmaların başladığını ancak kayak merkezi için daha yolun başında olduklarını vurgulayan Delirtaş, kayak merkezinin yapılmasıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kış turizmi açısından da önem kazanacağını kaydetti.

Grup sözcüsü Abumüslüm Çakmak da ilçedeki sivil toplum kuruluşları olarak Suriye’ye Yardım Platformu kurduklarını ve ilçe potansiyelinin üzerinde yardım topladıklarını anlattı.

AK Parti’ye ziyaret

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet, daha sonra AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat’ı ziyaret etti.

Heyettekiler, ilçede Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ortak proje hazırladıklarını belirterek, Fırat’tan destek istediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fırat, ortaya çıkan güzel birliktelik için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Kaynak:haberciniz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*