Ağaoğlu Uludağ’da ormanlık alana 7 katlı kaçak yapı inşa etti

Ağaoğlu Uludağ’da ormanlık alana 7 katlı kaçak yapı inşa etti
Uludağ’da 5 ayrı kısımda biri 7 katlı olmak üzere kaçak yapı inşa eden Ağaoğlu, yıkımdan bir gün önce mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkardı.

Uludağ’da 5 ayrı kısımda biri 7 katlı bina olmak üzere kaçak yapı inşa eden Ağaoğlu, yıkımı da kılıfına uydurdu.

Habertürk’te yer alan habere göre, yıkım için Uludağ’a giden ekiplerin karşısına jet hızı ile alınan yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Uludağ’da otel işleten Ali Ağaoğlu’nun, tesisini yasal izinlere aykırı olarak yüzde 70 oranında büyüttüğü ortaya çıktı. Ağaoğlu, orman alanında ruhsata aykırı olarak 5 ayrı kısımda, biri 7 katlı bina olmak üzere kaçak yapılar inşa etti. Ormanlık alandaki kaçak yapılaşmanın önlenmesi için dün Ağaoğlu’nun yaptırdığı 7 katlı binayı yıkıma giden ekipler, bir sürprizle daha karşılaştı. Ali Ağaoğlu, yıkımı önlemek için dün öğle saatlerinde mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkarttı.

Bakanlık, Ağaoğlu’na 7 bin 662 metrekarelik alan verirken, bunun sadece bin 800 metrekaresini inşaata açtı. Ancak Ağaoğlu, bu alan dışında ayrıca 435 metrekare taban oturumlu 7 katlı kaçak bina inşa etti. Ağaoğlu, bu ihlalin dışında da ayrı ayrı 49 metrekarelik ara alan, 48 metrekarelik sosyal tesis, 68 metrekarelik su deposu ve 110 metrekarelik LPG tankı da yaptırdı.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*