Akpartili Belediye Damlataş Ehmedek Teleferik Projesi Onayını Alamıyor

Akpartili Belediye Damlataş Ehmedek Teleferik Projesi Onayını Alamıyor
1,5 Yıldır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan Damlataş Ehmedek Teleferik ve Yürüyen Bant Projesinin Onayını Akpartili Belediye Almayı Bir Türlü Beceremedi. Demek Ki Belediyenin İktidardan Olması Bir Şeyi Değiştirmiyor.

Antalya il özel idarenin planladığı bütçeden gerekli ödeneğini ayırdığı Antalya Tünektepe teleferik projesinin temeli geçtiğimiz günlerde atıldı. 2013 yılı için 8 milyon lira 2014 yılında ise 5 milyyon lira ödenek ayrıldı.

Peki aynı dönem içerisinde Alanya belediyesinin projesi olan Damlataş Kale yamacı teleferik ve yürüyen bant projesi ihalesi yapılmış. Yapacak olan firma belirlenmiş olmasına rağmen neden hala yapımına başlanmadı acaba?

2012 yılında ihalesi yapıldı. 2013 yılı içerisinde ise bitirilmesi planlanmıştı. Ancak geçtiğimiz kış döneminde her hangi bir çalışma olmadı. Şu anda ise turizm sezonu içerisindeyiz. Sezon içindede her hangi bir çalışma yapılması mümkün değil. Yani bu demek oluyor ki projenin başlaması eğer başlarsa Kasım ayından önce temeli atılamaz. Bu şu anlama gelmektedir. En iyimser ihtimalle bu söylediğimiz olursa 2014 yılından önce bu projenin yapılıp bitirilme ihtimali yoktur.

Diğer taraftan Kültür varlıklarını koruma kurulu projenin yapılacağı alanı incelemiş ve projenin yapılabilirliği konusunda onay vermiştir. Ancak bölgeye yapılacak olan projenin kurula sunulması ve proje kurulda incelenip onay verildikten sonra yapılabileceği belirtilmiştir. Bu karar ne zaman verilmiş 26.12.2011 tarihinde yani üzerinden 1,5 yıl geçmiş.

Bu süre zarfında ihale yapılmış ve proje kurula sunulmuş. Tam 1,5 yılda. Hala kuruldan proje onayı çıkmamış.

Akpartili belediyeye başkanı Sayın Hasan Sipahioğlu’na ve Akparti ilçe başkanı sayın Hüseyin Güney’e soruyorum. Bu kuruldan onay çıkartabilmek için 550 milletvekilinin hepsinin mi sizin olması gerekiyor. Hala kuruldan neden onay alamadınız?

Ak parti maalesef bu projeyi yerel seçim stratejilerinin kurbanı yapacak gibi görünüyor. Bu noktadan hareketle yerel seçimler bitene kadar öyle tahmin ediyoruz ki kuruldan onay çıkacak gibi görünmüyor.

Bu gelişmelerde gösteriyor ki yapılması için karar alınan projeler Akparti iktidarında en az 5 yılda bitirilebiliyor.

O halde projelerin hızla gerçekleştirilebilmesi için,daha rahat ve konforlu huzurlu bir Alanya için Saadetli bir belediye başkanına ihtiyaç olduğu gün gibi ortadadır.

Bu fırsat 30 mart 2014 de 180 bin Alanyalı seçmenin önüne gelecektir.

Doğru karar,doğru tercih ise SAADET getirecektir.

Kaynak : www.saadet.org.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*